A chia magvak 10 legjobb egészségügyi előnyei

A chia magvak fő előnyei a magas tápanyagkoncentrációkból származnak. Az 1 uncia adag 136 kalóriát, 4,6 gramm fehérjét, 11,8 gramm szénhidrátot és 8,6 gramm zsírt tartalmaz, amelyek szinte mindegyike egészséges telítetlen zsír. Keverjünk össze egy evőkanál Chu-magot vízzel, hogy helyettesítsük a tojást a sült termékekben, vagy adjunk hozzá magokat joghurthoz, gabonához vagy sminkhez, hogy magunk tápláléknöveljük magunkat.

A Chia magvak magas rosttartalmúak, minden 2 evőkanál adagban 9,6 gramm, vagyis a napi érték 38 százaléka vagy DV. Az étkezési rost ajánlott mennyiségének csökkentése csökkentheti a székrekedés, a magas koleszterinszint, a szívbetegség és az elhízás kockázatát, valamint segítheti a vércukorszint szabályozását. A 2010 áprilisában közzétett, az Európai Journal of Clinical Nutrition című tanulmányában a résztvevők, akik a kenyákat tartalmazó kenyereket fogyasztották, csökkentették az étkezés utáni vércukorszintet és csökkentették az étvágyat.

Ezek a kis magok szintén omega-3 zsírsavak forrása, amelyek elengedhetetlenek a szív és az agy egészségének megtartásához. A “Növényi táplálék az emberi táplálkozásért” című, 2012 júniusában közzétett tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy milyen hatással van a chia magja az omega-3-ra. A kutatók azt tapasztalták, hogy a napi 25 gramm chia magot tartalmazó hét napos résztvevők 138% -os alfa-linolénsav növekedést és 30% -os eikozapentaénsav-emelkedést tapasztalták, amelyek mindegyike omega-3 zsírsav.

A Chia magvak minden 2 evőkanálnyi étele 12% -át adja a niacin és a tiamin számára. Ezek a B-vitaminok fontosak ahhoz, hogy az ételét energiájukba fordítsa, és az agyadat és az idegrendszert megfelelően működjön.

Az ásványi szelén antioxidánsként hat a szabad gyökökből származó sejtkárosodás korlátozására, és segít a szervezetnek az E-vitamin felszívódásában. A Chia-magok minden adagja 15,5 mikrogramm szelént tartalmaz, vagyis a DV 22% -át.

Szükség van vasra, hogy vörösvérsejteket képezzen, és oxigént szállítson a szervezetben. 2 evőkanál chil magvak adása 2,2 milligramm vasat vagy 12% -ot ad a DV-nek.

A kalcium segít erős csontokat építeni, és szerepet játszik a véralvadásban és az izom- és idegműködésben is. A chia magok minden adagja 176,7 milligramm kalciumot, vagyis a DV 16% -át.

Magas rostban

Növeli az Omega-3 zsírokat

Tartalmaz Niacin és Thiamine

A szelén forrása

Növeli a vasbevitelt

Kalciumot tartalmaz

A mangán elengedhetetlen a szénhidrátok metabolizálásához, csontozáshoz és a vörösvérsejtek regenerálásához. A Chia-magok 2 evőkanálnyi adagja 0,8 milligramm mangánt vagy 38% -ot tartalmaz.

A szervezetnek szüksége van a foszforra, hogy DNS-t és erős csontokat képezzen, és energiát tároljon. A Chia magvak minden adagban 240,8 milligrammot, vagyis a DV 24% -át biztosítják.

A magnézium fontos az anyagcserére, valamint az izom- és idegműködésre. A chia magvak kiszolgálása 98,3 milligrammot vagy 23% -át biztosítja.

Mangán forrása

Foszforot biztosít

Rézre van szüksége, hogy az idegeit egészséges állapotban tartsa, és vörösvértesteket és erős csontokat képez. 0,3 milligramm réz, vagy 13 százaléka a DV, minden egyes csemegeszőlőben.

A magnézium forrása

Réztartalmú