A kétéves gyermekek tipikus gyermekviselete

Bár minden gyermek egy kissé eltérő ütemben fejlődik, a legtöbb gyermek két fejlődési mérföldkőhöz ér el két évesen. Összehasonlítva a kétéves gyermekének a gyermekfejlesztő szakemberek által említett kétéves szokásos viselkedését, elkezdheti megérteni, hogy gyermeke fejlődése továbbra is jó úton halad. Forduljon gyermeke orvosához, ha gyanítja, hogy gyermeke fejlődése egy adott területen elmarad.

Fizikai viselkedés

A Gyermek Fejlesztési Intézet szerint a gyerekek csak két fordulatot tudnak futni, rúgni a golyókat és rövidtornyokat építeni blokkokkal. A második és harmadik kor között a gyerekek kezdik felfedezni a testmozgás szélesebb körét, beleértve a lépcsőfokokat, a tricikliket és a nagyobb tornyokat.

Verbális készségek

A legtöbb kétéveseknek 200 szó vagy több szókincsük van. A két-három éves kor között a gyerekek új szavakat tanulnak naponta. A Gyermek Fejlesztési Intézet szerint a kétévesek általában rövid mondatokat használnak, és használhatják az “én”, “én” és “ön” névmásokat. A kétéveseknek talán nincs teljesen érthető kiejtése, a PBS szülők szerint. Néhány kétéves embernek némi zavaró problémája lehet. A kétévesek nyelveket használnak a körülöttük lévõ világ felfedezéséhez, gyakran a “miért”, “mi” és “hogyan” kérdéseket. A gyerekek tipikusan egyszerű irányokat követhetnek ebben a korban. A PBS szülők szerint a két évesek általában megértik az idő és a kronológia alapvető fogalmát, és használhatnak olyan szavakat, mint tegnap és holnap.

Szociális interakciók

Sok kétéves korosztály kiszámíthatatlan érzelmeket tapasztal, köztük néhány haragot és más erőszakos érzelmeket. A gyermekfejlesztő intézet szerint sok kétéves ember lüktetni kezd. A gyermekek ebben a korban ellenállhatnak a szüleiknek, és követeljék, vagy akár saját körülményeiknek is adják meg a saját parancsukat. Ebben a korban a gyerekek manipulálhatják saját arckifejezéseiket, hogy megmutassák a haragot, a boldogságot, a szomorúságot és más érzéseket, és másokban felismerhetik ezeknek az arckifejezéseknek a jelentését. A Gyermek Fejlesztési Intézet rámutat arra is, hogy sok gyerek humorral foglalkozik ebben a korban, gyakran játszik trükköket azok körülöttük. A gyerekek ebben a korban nyomasztó vagy birtokos tendenciákat mutathatnak, és félelem lehet a felhagyástól. A két évesek más korú gyermekekkel együtt játszanak, de még nem foglalkoznak közvetlenül más gyermekekkel. A PBS szülők szerint a kétévesek különböző játékokat játszanak, élményeket és történeteket mutatnak körülöttük lévő tárgyakkal. A gyerekek ezekhez a történetekhez kapcsolódhatnak azok körülöttük.

Műveltség

Bár a kétévesek még nem ismerik fel a szavakat és a betűket, úgy tünik, mintha olvasni tudnának, amikor átmegyek a könyveken. A legtöbb két éves énekelheti az ABC-ket, de még nem értik, hogy a levelek különleges hangokat képviselnek, a PBS szülők szerint. Néhány kétéves fiatalember megpróbálhat megírni bizonyos ismerős betűket, például az első betűt saját nevükben.

Étkezés és alvás

A Gyermek Fejlesztési Intézet szerint a legtöbb kétéves alvás éjszaka körülbelül 12 órát alszik, és naponta egy-két órát vesz be. A kétévesek gyakran elkezdenek önmagukkal táplálkozni, inkább a poharakból fogyasztanak, mint a palackokból, és viszonylag könnyedén használják a kanalakat.