Amely egészségesebb: sör vagy kemény alkohol?

Ami az alkoholt illeti, legyen szó akár sörről, akár folyadékról, az egészséges és nem egészségesek közötti vonal nagyon vékony. Ahhoz, hogy összegyűjtse az egyik italból származó előnyöket, mérsékelten kell inni őket. A sör vagy a kemény folyadék túlzott bevitele megrongálja az ítéletet és a reakcióidőt, és idővel károsíthatja a májat vagy a hasnyálmirigyét. Forduljon orvosához az alkohollal és az egészségével kapcsolatban.

Az American Americans 2010-es táplálkozási irányelvek szerint a nők és a napi italok naponta egy mérsékelt alkoholfogyasztást határoznak meg a férfiak számára. Egy 12 ounce sör vagy egy 1,5 grammos 80-as szeszes ital csak egy italnak felel meg. Még a mérsékelten, az alkohol nem mindig jó az egészségére, az iránymutatások szerint, növelve a mellrák, az esés okozta sérülések vagy az autóbalesetek kockázatát.

Ha kalóriát számít, a kemény folyadék jobb választást tehet. A 12 ounce-os rendszeres sör 150 kalóriát és könnyű sört tartalmaz, 105 kalóriát, míg a keményliszt 1,5 dkg 96 kalóriát tartalmaz. Azonban a kalóriaszámlálóknak óvatosnak kell lenniük a keverő választása mellett. Keverés: 1,5 uncia keményliszt és 8 uncia narancslé növeli az ital kalóriát összesen 216 kalóriára. A kalóriát alacsony szinten tartva használjon nem kalóriatartalmú keverőket, mint például seltzer, víz és jég, citrom vagy citromsavas aromával.

Ha szénhidrát számolsz, akkor a kemény folyadék jobb választást hozhat. A kemény folyadék szénhidrát- és fehérjetartalmú, míg a 12 grammos reggeli sör 13 gramm szénhidrátot és közel 2 gramm fehérjét tartalmaz, könnyű sört pedig 6 gramm szénhidrátot és közel 1 gramm fehérjét tartalmaz. Ha vitaminokat és ásványi anyagokat kíván felvenni, a sör az út. Bár a sör nem jelent jelentős mennyiségű vitamint vagy ásványi anyagot, kis mennyiségű B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort és szelént tartalmaz. A kemény folyadék nem tartalmaz minden vitamint és ásványi anyagot.

Noha több kutatásra van szükség, egy “A Táplálkozástudományi Társaságnál” című, 2012-es cikk szerint “a sör vagy a kemény alkohol mérsékelt bevitele bizonyos egészségügyi előnyökkel járhat, beleértve a szív egészségének és az inzulin érzékenységének javulását. A Harvard School of Public Health beszámol arról, hogy napi egy ital csökkentheti a szívroham kockázatát, még akkor is, ha olyan emberekkel hasonlítják össze, akik heti egy vagy két italt fogyasztanak.

Alkoholfogyasztás mérsékelten

Összehasonlítva a kalóriákat

Összehasonlítva a tápanyagokat

Az alkohol előnyei