Az e-vitamin előnyei a nők számára

Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin. Az is ismert, hogy egy erős antioxidáns. Az antioxidánsok hasznosak az Ön étrendjében, mert semlegesítik a szabad gyökök sejtjeit a szervezetben. A szabad gyökök olyan sejtek, amelyek oxidálódtak. Ezek károsak lehetnek, de természetesen a szervezeten belüli folyamatokból erednek. Rengeteg szabad gyökök olyan körülményekhez vezethetnek, mint a szívbetegségek és a rák. Elég E-vitamin csökkentheti a betegségeket és a nőket érintő tüneteket.

A szívbetegség felelős több halálesetért a nőknél, mint bármely más krónikus betegségben. Az E-vitamin csökkentheti a szívkoszorúér megbetegedésének kialakulásának kockázatát, az Országos Egészségügyi Intézet Diétás Étrendkiegészítő Hivatala szerint. Az E-vitamin összefüggésben áll az oxidált, kis sűrűségű lipoprotein, vagy LDL és vérrögök csökkentésével, az iráni Journal of Basic Medical Sciences 2012. júliusi kiadása szerint. Az alacsony sűrűségű lipoprotein a molekula, amely koleszterint hordoz a véráramon keresztül és sejtekbe. Rendkívül fontos szerepet játszik az ateroszklerózis kialakulásában, mivel nagyon fogékony az artériákban a plakk-fejlesztő helyekre. Az oxidált LDL csökkentése csökkenti az artériák eltömődésének kialakulását.

Az E-vitamin hozzájárulhat az emlő-, vastagbél- és prosztatarák csökkentéséhez a 2011. novemberi “Tápanyagok” című szám szerint. Az E-vitamin és a rákmegelőzés javasolt hatásmechanizmusa pozitív hatással van az Ön immunrendszerére és a szabad gyökök semlegesítésére.

Az E-vitamin hasznos lehet a menopauza során átesett nők számára. A menopauza kellemetlen mellékhatásai, például a forró blöffök, minimálisra csökkenthetők E-vitaminnel, a “Nőgyógyászati ​​és Obstetrikus Vizsgálat” című tanulmány szerint 2007 júliusában. Ez a vizsgálat az E-vitamint vizsgálta a menopauzában átesett nők placebónál. Az eredmények azt mutatták, hogy az E-vitamin csökkenti a menopauza körülményes forróhullásainak súlyosságát.

A 14 évesnél idősebb nők naponta 15 mg E-vitamint kell szedniük. Az E-vitamin jó táplálékforrásai közé tartoznak a mandulák, a napraforgómagok és az olaj, a búzacsíra, a mogyoró és a mogyoróvaj. Az E-vitamin kiegészítőként is kapható. Mindig kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen új kiegészítőt szed.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Csökkenti a rák kockázatát

Segíti a forró villogást

Források és ajánlott bevitel