Búzacsíra és terhesség

A búzadara általában tápláló kiegészítésnek számít bármely étrendben. Különféle módokon alkalmazzák, mint például a méregtelenítés, bőrbetegségek, például ekcéma kezelésére és vér tisztítására. Különféle előnyök és hátrányok társulnak a búzafaggyú használatához a terhesség alatt. A Wheatgrass a legtöbb élelmiszerboltban és gyümölcslében található.

tények

A Wheatgrass része a Poaceae családnak. Általában Európában és az Egyesült Államokban beltérben és szabadban termesztik. Egyetlen növény legfeljebb három évet képes termelni. Poros és füves formában kapható, de a lé a legjobb forma. Fogyasztása 1-4 oz. A napi búzafagaszt az egészséges karbantartáshoz ajánlott. Ez több, mint ami hányingert okozhat. További vizsgálatokat kell elvégezni a hatásosság bizonyítására. Mindig vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha új étrendet, például búzadrágot visz be az étrendbe, különösen akkor, ha terhes vagy szoptat.

Történelem

A “Wheatgrass diétát” a litván bevándorló Ann Wigmore kitalálták. Azt állította, hogy a kutyák és a macskák ettek, amikor betegek voltak, ezért gyógyszeres tulajdonságokat hordoztak, amelyek különböző betegségeket gyógyíthattak. Kétszer perbe vonta a Massachusetts-i főügyész, részben azért, mert nem volt orvosi igazolványa annak érvényesítésére, hogy visszavegye őket. Az étrendet azonban 2010-től milliók követik.

Használat

A búzadara gazdag klorofillal rendelkezik, az összetevő, amely zöld növényeket termel. Az American Cancer Society szerint néhány ember összehasonlítja a klorofillt az emberi hemoglobinnal, amely oxigént hordoz a vérben, így elméletileg a klorofill fogyasztása növeli a vér oxigénszintjét. Méregtelenítő módszerként is alkalmazták a felesleges baktériumok és a hulladékanyagok felszámolására. A skandináv Journal of Gastroenterology 2002. áprilisi tanulmányában a tudósok tisztázták, hogy a búzakorrának gyulladásgátló hatása lehet, és csökkentheti a fekélyes vastagbélgyulladás tüneteit. További vizsgálatokat kell folytatni a követelések további támogatására vagy megcáfolására.

Terhesség Hátrányok

Az American Cancer Society figyelmeztet arra, hogy a búzadrágot terhesség közben ne használják, mert a talajt nagyon nedves állapotban kell tartani, növelve a penész és a bakteriális növekedés kockázatát, ami károsíthatja a magzatot. Egyes esetekben az allergiás reakciók, beleértve a csalánkiütéseket, a torokedést és hányingert és hányást, néhány perccel a búzafagasztot követően jelentkeztek. Steve Meyerowitz, a “Wheatgrass: Natures Finest Medicine” szerzője azt állítja, hogy nagy dózisokban a búzafaggyú tisztító hatású, ami a terhességben fontos tápanyagokat képes egyensúlyba hozni.

Terhesség

Dr. Chris Reynolds, az ausztráliai általános orvos azt állítja, hogy a megfelelő környezetben termesztett búzafaggyú kedvező immunválaszokat eredményez mind anya, mind gyermekében. Segíti az emésztési folyamatot is. A klorofill segíthet a fogszuvasodás megakadályozásában, a haj egészséges állapotában, a vérnyomás csökkentésében, a méreganyagok eltávolításában és a vércukorszint fenntartásában.