C-vitamin és amoxicillin

A C-vitamin egy olyan immunrendszert erősítő, amely segít megelőzni mind a bakteriális, mind a vírusfertőzést, míg az amoxicillin antibiotikum, amelyet a baktériumok által okozott fertőzések kezelésére használnak. Az amoxicillin számos vitamin-kiegészítéssel kölcsönhatásba lép, ezért tájékoztassa kezelőorvosát, amelyet a vényköteles adagolás előtt használ. Hasonlóképpen, a C-vitamin kockázatot jelent számos gyógyszerkölcsönhatás tekintetében.

Amoxicillin kölcsönhatások

Az amoxicillin számos vitamin-kiegészítéssel kölcsönhatásba lép. A C-vitamint a Drugs.com szerint nem jelölték meg az antibiotikumokkal való kölcsönhatásokkal kapcsolatban, bár ez nem jelenti azt, hogy a kölcsönhatások lehetősége nem létezik. Mindig konzultáljon orvosával, mielőtt egy kiegészítést és egy gyógyszert kombinálna. Az Amoxicillin George T. Grossberg és Barry Fox “The Essential Herb-Drug-Vitamin Interaction Guide” című közleménye szerint a B-6, B-12, biotin, niacin, riboflavin, tiamin, K-vitamin és kálium vitaminokkal kölcsönhatásba lép.

C-vitamin kölcsönhatások

A C-vitamin kölcsönhatásba léphet számos gyógyszerrel, de az amoxicillint a MedlinePlus nem jelöli meg egyiknek. Kiegészítő C-vitamin kölcsönhatásba lép az antacid, az ösztrogének, fluphenazin, a rákos gyógyszerek, a HIV / AIDS gyógyszerek, a koleszterin, a niacin és a warfarin csökkentésére használt statinekkel. Niacin, acetaminofén, aszpirin, nikardipin, kolin-magnézium-triszalicilát, nifedipin és szalcalát is hatásos. A biztonság kedvéért azonban tájékoztassa kezelőorvosát, ha kiegészítő C-vitamint szed, ha az amoxicillint írja elő.

C-vitamin és vírusok

A C-vitamin növeli az immunrendszert az antitestek és a fertőzés elleni fehérvérsejtek termelésének növelésével. Az egyik antitest, amelyet a szervezetben növekszik, az interferon. Ez az antitest bevonja a sejtfelületeket, és megakadályozza a vírusok belépését. Ez a vitamin egy erős antioxidáns, amely védi a gazdasejteket a fertőzések által okozott oxidatív stressz ellen, jegyzi meg a 2007. novemberi “Journal of the Royal Society of Medicine” tudományos áttekintést.

C-vitamin és baktériumok

A C-vitamin növelheti a bakteriális és vírusfertőzés ellenállását Harri Hemilä és Pekka Louhiala, a “Journal of the Royal Society of Medicine” tudományos szakvéleményének szerzői szerint. Ez azt jelenti, hogy előnyökkel járhat a tüdőgyulladás megelőzésében és kezelésében, bár további kutatásokra van szükség, jegyzik meg a szerzők. Ha ez a vitamin hiányos, úgy tűnik, hogy növeli a tüdőgyulladás kockázatát, azonban a terápiás C-vitamin-kiegészítés jó módja annak, hogy megvédje ezt a betegséget az emberek között, akik hajlamosak erre a betegségre és alacsony a vitamin szintje. 2007 “Cochrane adatbázis szisztémás vélemények” tudományos áttekintés.

Az amoxicillin bakteriális, de nem vírusos fertőzések kezelésére használható. Ez a gyógyszer úgy működik, hogy megállítja a baktériumok növekedését, ami megbetegszik, legyen az tüdőgyulladás, hörghurut, fülfertőzés, torokfertőzés, bőrfertőzés vagy fertőzés a fülben vagy az orrban. Mindig tájékoztassa kezelőorvosát, ha vitaminkészítményeket szed, mielőtt elkezdené alkalmazni az orvosi rendelvényt, még akkor is, ha ez nem egyértelműen ellenjavallt, tanácsot adjon a PubMed Health szakembereinek.

Amoxicillin, baktériumok és vírusok