Cink és magnézium pattanások esetén

A pattanások kiváltó okait nem teljesen értik, és a szervezetben lévő vitaminokkal és ásványi anyagokkal való potenciális kapcsolatok tanulmányozása folytatódik. A cink és a magnézium, mind az esszenciális ásványi anyagok, amelyek rendszerint elfogyasztják és rendszeresen felszívják az élelmiszereket, szerepet játszhatnak a hatékony pattanások kezelésében. Ugyanúgy, mint bármely ásványi melléktermékhez, az orvosnak vagy a bőrgyógyásznak ideális esetben konzultálni kell a kezelés megkezdése előtt.

Akne okozza

Az American Academy of Dermatology beszámol arról, hogy a pattanások olyan bőrbetegségek, melyeket a túlzott bőröreg-termelés jellemez, és az elhalt hámsejtek nem megfelelő módon történő elterjedése. A feleslegben lévő olaj, a faggyúnak és a felhalmozódott halott bőrsejteknek eltömítheti a hajhagymákat a bőrön, ami hibát okozhat. A bőr felületén elhúzódó olaj megfelelő környezetet biztosít a közös bőrbaktériumok szaporodásához, ami viszont irritálja a meglévő pattanásokat és további vagy romlást okoz.

Cink előnyei

A University of Maryland Medical Center szerint a cink támogatja az immunrendszert, segíti a sebgyógyulást és antioxidáns képességeket. A pattanás kezelésére szolgáló orális cink-kiegészítők klinikai vizsgálata vegyes eredményeket hozott, de kissé ígéretes klinikai bizonyítékok azt sugallják, hogy a lokális cink-formulák hatásosak lehetnek helyi antibiotikumos eritromicinnel kombinálva. “Az ásványi anyagok táplálékkiegészítőként való kezelése”, Robert A. DiSilvestro szerint egyes ritka esetekben az akne cinkhiányhoz köthető, amely esetben a cinkzel történő orális kiegészítés javíthatja az állapotot.

Magnézium előnyei

A magnézium támogatja a fogakat és a csontokat, energiát termel, aktiválja az enzimeket és szabályozza a többi lényeges ásványi anyag szintjét, a University of Maryland Medical Center szerint. Bár nem kapcsolódik közvetlenül a bőr bizonyos előnyeihez, annak szerepe a kalcium, a D-vitamin, a cink, a kálium és egyéb tápanyagok megfelelő szintjének biztosításában a szövetségen keresztül befolyásolhatja a bőr állapotát: Janet Zand, Allan N. Spreen és James B A LaValle “Smart Medicine for Healthier Living” című cikke szerint a magnézium, valamint a kalcium együttesen, csökkentheti a stressz és a cukorkák vágyait a napi ajánlott szinteken. Míg az Országos Egészségügyi Intézet jelentése szerint kevés bizonyíték van arra, hogy a cukortartalmú ételeket összekapcsolják a pattanásokkal, ez a lehetséges kapcsolat továbbra is tanulmányi terület marad. A stressz, a szervezet beszámol, súlyosbíthatja a már meglévő pattanásokat, de önmagában nem okozza.

Táplálkozási források

A cink gazdag táplálékforrásai közé tartozik a vörös hús, a baromfi, a sajt és a kagyló. Az osztriga a legerősebb táplálékforrás. Az élelmiszerben elfogyasztott cinkből a szervezet 20% és 40% között metabolizálódik és felszívódik, a University of Maryland Medical Center szerint. A magnézium könnyen hozzáférhető az ételek széles választékában, beleértve a teljes kiőrlésű gabonát, a tofuot, a dióféléket, a zöld leveles zöldségeket, a banánt és a csokoládét.

Egyéb források

A cink mind a vényköteles, mind a vény nélkül kapható erősségű helyi krémet kapható, és lehet a vitaminok és ásványi anyagok keverékét tartalmazó krémek hatóanyaga. Az orális cink-kiegészítők specifikus típusai közé tartoznak a cink-pikolinát, a cink-citrát, a cink-acetát, a cink-glicerát, a cink-monometionin és a cink-szulfát. Mindezek közül a cink-szulfát a leginkább megfizethető és könnyen hozzáférhető, de a legkevésbé felszívódik és hányingert okozhat. A magnézium-citrát, a magnézium-glükonát és a magnézium-laktát mind széles körben elérhető kiegészítők, amelyek könnyen felszívódhatnak a szervezetben.