Dió a súlycsökkenésért

A diófélék egész évben rendelkezésre állnak, mint a fehérje és más tápanyagok finom forrása, kiválóan főzéshez, sütéshez és snackekhez. Az egyéb különböző egészségügyi előnyök mellett a dió fontos eszköz lehet a fogyás segítéséhez, és még a cukorbetegség megelőzéséhez is segíthet.

Azonosítás

Többféle diófa van, de a három leggyakrabban feldolgozott és fogyasztott angol dió, fekete dió és fehér dió. Az angol változat a legnépszerűbb az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy nem őshonos a kontinensen, mint a fekete-fehér diók. A vékonyabb héja könnyedén megrepedt, enyhébb ízű, mint a csípős fekete dió vagy édes, olajos fehér diófajták.

Súlyveszteség előnyei

A dió tápanyag-sűrű táplálék, az ásványi anyagok mangán és réz nagy arányú csomagolását, valamint az ellaginsav nevű antioxidáns vegyületet, amely megakadályozza a gyulladást okozó anyagcsere folyamatokat, ami inzulinrezisztenciához és cukorbetegséghez vezethet. A Brigham és a Nők Kórház kutatói és a Harvard School of Public Health kutatói azt is megállapították, hogy az emberek, akik megpróbálják lefogyni a testtömegüket, háromszor nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak egy mediterrán étrendhez, amely magában foglalja a dióféléket és a dióféléket, mint egy alacsony zsírtartalmú étrend. Ennek oka részben az omega-3 zsírsavak, a fehérje és a rost olyan diófélékben, amelyek kevésbé érezzék magukat.

Szakértői Insight

Egy 2005-ös tanulmány, amelyet L. L. Gillen és munkatársai az ausztráliai Wollongong Egyetemen tanulmányozták, úgy találta, hogy a cukorbetegek étrendjéhez a dió hozzáadásával javul a zsír- és energiatartalom. A spanyolországi Navarrai Egyetem Preventív Orvostudományi és Népegészségügyi Tanszékének kutatói 2009-ben befejeződő 28 hónap alatt közel 9000 alanyot követtek, és felfedezték, hogy azok, akik legalább hetente kétszer evették a diót, 31 százalékkal kevesebbet kaptak a súlyukhoz képest, mint azok, akik Nem ettem anyát. A Harvard Egyetemen alapuló, még hosszabb ápolási “Health Study II” tanulmány azt is kimutatta, hogy a több mint 28 000 vizsgálati résztvevő közül a magasabb táplálékfogyasztás nyolc év alatt nem volt nagyobb testsúlygyarapodással, hanem kissé kisebb a súlygyarapodás és az elhízás veszélye.

szempontok

A lehúzatlan dió vásárlásakor kerülje azokat, amelyeknek gumírozott vagy zsugorodott megjelenése van. Mivel a diók meglehetősen gyorsan forgatják a rancidokat, a héjas dióféléket tartályban kell tartani, és a hűtőszekrénybe kell helyezni, ahol hat hónapig vagy a fagyasztóban tárolják, ahol egy évig frissen maradnak. A héjas diók hat hónapig frissen, hűvös, száraz helyen tartanak. Az íz és a tápanyagok megőrzéséhez kerülje a dióféléket, amíg valójában nem használja őket.

Figyelem

A dió az egyik leggyakoribb élelmiszer allergén. Ha súlyos reakciót észlel a diófélék fogyasztása után, beleértve a csalánkiütéseket, duzzanatot, zihálást, légzési nehézséget vagy szédülést, kerülje a diót és az azokat tartalmazó termékeket.