Felhasználói útmutató a proform xp 590s futópadhoz

A ProForm XP 590S futópad egy otthoni edzőgép, amelynek alapsebessége és lejtős beállítása van. A futópad könnyen használható, ha biztonságos helyen áll, és a biztonsági kulcshoz csatlakozik. Ideális esetben az edzés üteme mérsékelten és nagy intenzitással kell, hogy legyen, javítva az egészségét, kalóriát égetni és erősíteni az állóképességet.

Mielőtt elkezded

Számos biztonsági óvintézkedés készül az edzés megkezdése előtt. A biztonságos üzemeltetés érdekében az XP 590S-t sík padlóra kell helyezni, legalább 8 láb távolsággal az öv és a fal között. Csatlakoztasson egy túlfeszültségvédőt egy kijelölt csatlakozóba, majd dugja be a futópadot a túlfeszültségvédőbe. Helyezze a csatlakozót és a kábeleket a hőtől. Ezek az óvintézkedések megakadályozzák az öv futását és elkerüljék a hirtelen megállásokat. Állítsa a megszakító kapcsolót az alaphelyzetbe. Egy másik dolog, amit figyelni kell a futópad használata előtt, a súlyod. Ha súlya meghaladja a 300 fontot, ne használja a ProForm XP 590S készüléket.

Kézi működtetés

A ProForm XP 590S kézi funkcióval rendelkezik, amellyel bármikor módosíthatja a sebességet és a lejtést az edzés során. A kézi működtetés megkezdéséhez emelje fel a lábát a fedélzeten. Csatlakoztassa a biztonsági kapcsot a derékövéhez, majd helyezze be a kulcsot a konzolba. Válassza ki a kézi üzemmódot, majd nyomja meg a start gombot. Kezdje a lassan mozgó övvel járni. Nyomja meg a sebesség növelés gombot, amíg az öv el nem éri a kívánt gyaloglási sebességet. Növelje a futópad lejtését a lejtés növelése gomb megnyomásával, amíg el nem éri a kívánt magasságot.

Különböző lehetőségek

Az előre meghatározott programokat a ProForm XP-ben is használhatja. Miután behelyezte a biztonsági kulcsot, nyomja meg többször a programgombot. A gomb minden megnyomásakor megjelenik a maximális sebesség, magasság és idő. Amikor megjelenik a kívánt opció, nyomja meg a start gombot. Lépjen le a fedélzetről és az övre, hogy elkezdje az edzést. Kapcsolja be a ventilátort a hűtési hatásokhoz, és használja az opcionális pulzusmérőt az edzés intenzitási szintjének követéséhez.

Hosszúság és intenzitás

Használhatja a ProForm XP 590S futópadot, hogy javítsa az aerobic állóképességét. Ehhez az edzésnek legalább 10 percet kell tartania. Az American College of Sports Medicine 30 percet ajánl a heti legalább öt napra, hogy javítsa az egészségét és a szív-és érrendszerünket. Ha a céljai fogyás, akkor hetente több mint 150 percet igényelhet. Figyelje figyelemmel az edzés intenzitását a pulzusszám követésével. Célja a pulzusszám, amely a maximális pulzusszámának 50 és 85 százaléka között van, MHR. Számítsa ki a tartományát azáltal, hogy levonja az életkorát 220-ról az MHR-jére, majd megszorozza MHR-értékét 0,50 és 0,85 értékkel.

Célvonal

Az edzés végén lassítsa le a lépést és lépjen ki az övből, mielőtt megállítja a mozgását. Húzza át a szalagot, és tegye a lábát a fedélzetre. Vegye le a klipet a derékpántról, majd távolítsa el a kulcsot a konzolról. Kapcsolja ki a készüléket a megszakító kikapcsolt helyzetbe kapcsolásával. Húzza ki a készüléket a túlfeszültségvédőből, majd húzza ki a védőt a falból. Hajtsa fel a futópadot tárolásra vagy hagyja ki a következő edzéshez.