Görögdinnye testépítéshez

A görögdinnye nem olyan táplálék, amelyet túl gyakran láttok a testépítő étrendben. A legtöbb testépítő úgy tűnik, hogy szénhidrátot kap a keményítőktől, mint a rizs és a zabpehely, a gyümölcs helyett, de ez hiba lehet. Ha elhagyod a gyümölcsöt, akkor elveszíted a létfontosságú tápanyagokat. A görögdinnye számos előnnyel jár, ami hasznos kiegészítő lehet egy izomépítő vagy zsírégető táplálékhoz.

Ha a zsírszövetet és a sovány versenyt keresi, akkor csökkentenie kell a kalóriatartalmát. A görögdinnye csak 30 kalóriát tartalmaz és körülbelül 6 gramm cukrot 100 grammra. Ezt hasonlítsa össze 89 kalóriával és 12 gramm cukorral azonos mennyiségű banán, vagy 296 kalória és 78 gramm cukor 100 gramm mazsolában.

A nitrogén-oxidot – NO-t – néha a testépítők használják kiegészítő formában, hogy növeljék az izmok véráramlását. A görögdinnye jó citrullinforrás, amely segít természetes módon növelni a NO szintjéteket, a Matthew Kadey of Muscle Mag dietetikus szerint. Ezenkívül a “Journal of Agricultural and Food Chemistry” 2013. évi kiadásában megjelent tanulmány megállapította, hogy a görögdinnye lé a sportolók számára kevésbé fáj, és jobban meggyógyul a megbeszélések között.

Mivel a görögdinnye kalóriatartalma elsősorban a szénhidrátból származik, ez jó választás az edzés után történő evéshez, mivel ez segít a feltöltött glikogénraktárak pótlásában. Alacsonyabb rosttartalma szintén bónusz, mivel ez segítheti az emésztési sebességet, így kevésbé ingerlõdhet. Győződjön meg róla, hogy párosítja az edzés utáni gyümölcsét bizonyos fehérjékkel, javasolja Dr. Christine Gerbstadt dietetikusnak. Egy fehérjeszródás, egy csésze túró, vagy egy szeletelt sonka elegendő lenne.

Használd a fantáziádat, amikor megtaláltad a módját, hogy görögdinnye legyen az étrendedbe. Adhatja hozzá egy gyümölcssalátahoz, vagy csak egy szeletet, hogy kísérje el omlett a reggeli. Keverje meg a görögdinnye egy fehérje rázkódását, hogy frissítő rúgást adjon, vagy akár sós ételekben is használhatja. A táplálékszerző Dr. Jonny Bowden egy görögdinnye salátát javasol, amelyet a görögdinnye, az édes hagyma, az olívaolaj, a menta, a vörösbor ecet és a feta sajt kombinálásával állítanak elő. Ezt egy darab roston sült csirke vagy steak mellé kell tenni.

A Calorie Connection

Görögdinnye: Igen nem

Tökéletes post-edzés

Ways with Watermelon