K-vitamin és allergia vagy kiütés

A K-vitamin csak K-vitamin-hiányban szenvedőknek ajánlott, orvosi felügyelet mellett. A K-vitamin természetesen megtalálható bizonyos ételekben, például szójababokban, gabonafélékben, zöld leveles zöldségekben, káposzta, spenótban és karfiolban. A baktériumok az emésztőrendszerben is előállnak. Ha K-vitamin pótlása után bőrkiütést vagy egyéb gyakori allergiás tünetet észlel, hívja orvosát.

Ha allergiás a K-vitaminra, az immunrendszer az anyagba kerül, amikor elfogyasztják. A legtöbb kiegészítéshez hasonlóan, a K-vitamin fogyasztása, amely természetesen előfordul az ételben, nem okoz allergiás reakciót, de kiegészítésképpen a szervezet nem ismeri fel biztonságosnak és nem szabad felvenni a beoltott táplálékkal szembeni támadást. Az Ön immunrendszere különböző vegyi anyagokat termel a szervezetben. Ezek a vegyszerek irritációt és gyulladást okozhatnak a test különböző részein.

A K-vitaminnal szembeni allergiás reakcióból kialakuló kiütés lehet ekcéma, csalánkiütés vagy általános irritáció. A bőr felületén felszabaduló vegyi anyagok irritációt, duzzanatot, viszketést és vörösséget okozhatnak. A csalánkiütés különböző méretű, a test egyik részéről pár perc alatt mozoghat. Özvegyület alakulhat ki, ha hajlamos erre a bőrre, ami buborékok képződését okozhatja, amelyek átengedhetik és felhámozhatnak. Az allergiás reakciók leginkább kiütését hidrokortizon vagy egy előírt kortikoszteroid lotion kezelik.

A K-vitaminra kifejtett általános allergiás reakció tüneteket okoz a szervezet különböző helyszínein. Eltekintve attól, hogy a bőröd érintett, gyomor görcsök, hasi fájdalom, hasmenés, émelygés, hányás, puffadás és gáz az emésztőrendszerben. Orr-torlódás fordulhat elő, fülledt orrfolyatot, tüsszögést, postnaszális csepegést és sinus fejfájást okozhat. Az asztmás tünetek és tünetek lehetnek: légszomj, zihálás, köhögés és mellkasi szorítás.

Az allergiás reakció súlyos lehet, esetleg halálos kimenetelű. Ha csalánkiütéseket, arcdaganatzavarokat, szédülést és fokozott pulzusszámot alakít ki, hívja a 911-et a sürgősségi segélyért. Bár a súlyos allergiás reakciók ritkák, gyorsan fejlődnek, azonnali orvosi ellátást igényelnek.

K-vitamin Allergia

Kiütés

Allergia tünetei

Figyelem