Mely étolajat használhatja a hcg diéta?

A HCG étrend a Dr. A. T. W. felfedezéseken alapul Simeonok, a “fontok és hüvelyk” című könyv szerzője. A diétás felhasználók jelentős kalória-alapú menüket tudnak elveszíteni súlyos súlyukkal, és ezt az emberi korion gonadotropin hormont tartalmazó napi kiegészítésekkel kombinálják. Ez összhangban áll Dr. Simeons elméletével, miszerint a HCG-kiegészítés tettei újra felhasználhatóak arra, ahogyan a test zsírt éget.

Diéta áttekintése

Három szakasz van a HCG táplálékban. Az első szakasz 48 óráig tart. Ebben az időszakban a diétákat arra ösztönzik, hogy a magas kalóriatartalmú élelmiszerekről felszedjenek. Ez kombinálva 10-15 HCG cseppet naponta háromszor. A második szakasz 21-40 napig tart. A második szakaszban a diétáknak 500 kalóriára kell korlátozniuk napi kalóriatartalmukat. A harmadik szakaszban, amely 21 napig tart, a férfiak 1000 kalóriát engedélyezhetnek, míg a nők 800 kalóriát engedélyeznek.

Engedélyezett főzőolaj

Telített vagy hidrogénezett növényi olajok nem engedélyezettek a HCG táplálkozás során a magas kalóriatartalmú és egészségtelen egészségkárosító hatás miatt a szervezet koleszterin szintjén. Ehelyett a diétás étrendeket alacsony kalóriatartalmú olajokkal lehet főzni, amelyek D-vitaminnal dúsulnak. Jó példa erre az extra szűz olaj, a szezámolaj és a kókuszdióolaj. A kókuszolaj különösen ajánlott. A HCGDietInfo.com azt ajánlja, hogy a lehető legtöbbet korlátozza.

A kókuszolaj előnyei

A kókuszolaj használata sok előnnyel jár a szervezet számára. A kókuszolaj laurinsavat tartalmaz, amely javítja a bakteriális és vírusfertőzés elleni védelmet. Serkenti a pajzsmirigyt is, növeli a szervezet anyagcseréjét és csökkenti a koleszterin szintjét. A Huffington Post online interjújában Dr. Joseph Mercola megjegyezte, hogy a kókuszolaj a közepes lánchosszúságú zsírsavak egyik leggazdagabb forrása. A hosszú szénláncú trigliceridekkel ellentétben ez a fajta zsír nem okoz egészségtelen tüskéket az inzulin szintjén. Úgy gondolják, hogy a kókuszolajok használata csökkenti a száraz bőr állapotát, valamint megelőzi a korpásodást.

Biztonsági szempontok

A HCG-kiegészítők szigorú követelményeinek és használatának köszönhetően a HCG étrend kihívást jelentő és vitatható fogyás lehetőség. Bár a legtöbb táplálkozási szakértő egyetért abban, hogy a kalória korlátozás bevezetése súlyvesztést okozhat, aggodalomra ad okot a lehetséges egészségügyi hatások is. Jennifer K. Nelson, a Mayo Clinic táplálkozási szakértő szerint a HCG alkalmazása mellékhatásokhoz vezethet, mint például fejfájás, ingerlékenység, fáradtság és férfi mellnagyobbítás. A drasztikus kalóriacsökkentés szintén okozhat epekőképződést.