Mely izmokat használnak súlyos guggolás közben?

A guggolás alapvető mozgási minta – nehéz elképzelni, hogy átmenjen a nappal anélkül, hogy legalább néhány guggolást végezne. Egy székből állva, be- és kijönni az autóból, és akár a WC-vel is ülni, minden olyan mozgás, amelyen guggolás történik. A legtöbb ember számára ilyen rendszeres mozgás, a guggolás is fontos és hasznos lábgyakorlat, amelyet a testépítők, súlyemelők és más sportolók és gyakorlók használnak, akik magas szintű edzést, erőt és teljesítményt kívánnak kifejleszteni.

Mag

A mag az a kifejezés, amelyet a gerincét támogató izmok leírására használnak, különösen a rectus abdominis, erector spinae, obliques és transversus abdominis. Ha súlyozott guggolásokat végez, ezeknek az izmoknak keményen kell dolgozniuk annak biztosítására, hogy az ágyékcsont gerincét a megfelelő helyzetben tartsák, és hogy a hát alsó része nem kerek. Erős mag alapvető fontosságú a nehéz guggoláshoz, mivel ez segít megelőzni a sérülést.

combhajlító

A combja hátán helyezkedik el, és a medence aljától a térd hátsó részéig fut, a hüvelykujjok felelősek a csípő hosszabbításának ellenőrzéséért, amikor guggolnak. Három izom alkotja a combcsontokat: bicepsz femoris, semimembranosus és semitendinosus. Együtt dolgozva, akkor fékeznek, amikor leereszkednek, majd erőteljesen szerződéssel kiterjesztik a csípőjét, és segítenek neked állni. A szoros hímvessződések az alsó hátsó kerekítéshez vezethetnek, így a rugalmasság fontos, valamint az erő.

Gluteus Maximus

A gluteus maximus egy nagy és erőteljes izom, ami sok munkát végez, amikor guggol. A csípő hátsó részén és lényegében a nadrágodban található, a gluteus maximus a hastáncokkal működik és szabályozza a csípőjét. A lándzsásodhoz hasonlóan a golyók segítenek irányítani a leereszkedést, és részt vesznek a csípőid kibővítésében, hogy visszahúzódjatok. A csikók hatékony csikóépítő gyakorlat.

A négyfejű

A comb elején található, és a csípőjétől a térd alatt fut, a quadriceps az elsődleges térdkiemelő izmok. Négyes négyesnek ismeretes, a négy izomzat a quadricepset alkotja: rectus femoris, vastus intermedius, vastus lateralis és vastus medialis. Ezek az izmok azok, amiket leginkább a guggolás nagy csoportja után érezhetünk.

Kiegészítő izmok

Bár számos primer izom vesz részt a guggolásban, vannak olyan másodlagos izmok is, amelyek segítik ezt a gyakorlatot. Az izmok a csípőn és a combon, az adduktumain és az emberrablón kívül, úgy működnek, hogy biztosítják a térdek nyomon követését a lábánál, és ne nyúljanak befelé vagy kifelé. A felsőtest izmai is nagyon keményen kell dolgozni, hogy tartsa meg és támogassa a súlyzót a vállak elején vagy hátán – attól függően, hogy előtte vagy hátra guggol. Míg a guggolásokat rendszerint lábdobásnak minősítik, annyi izom vesz részt a másodlagos képességben, hogy a guggolás szinte teljes testmozgás.