Mely kínai ételt lehet enni, amikor megpróbálják lefogyni?

A hagyományos kínai ételek gyakran egészséges összetevőket tartalmaznak, és alacsony kalóriatartalmú főzési technikákat alkalmaznak. Azonban ezeknek az ételeknek az amerikai változata tartalmazhat hozzáadott zsírokat és nátriumot, amelyek növelik a kalóriaszámot, és rossz választást tesznek lehetővé, ha fogyni próbálnak. Ahelyett, hogy teljesen lemondanál a kínai éttermekről, megtanulhatja, hogyan kell rendelni az ételeit, amelyek támogatják a fogyás céljait.

A sült előételek, például a tojás tekercsek és a zsíros alternatívák, például a spareribek sok kalóriát és telített zsírt tartalmaznak. A leves alapú levesek, mint a tojáscukor, a wonton és a forró és savanyú kevésbé kalóriás választás. Ha egy leves étvágyat előételként választunk, elősegítjük, hogy enni kevesebb ételt főzni. Az “Appetite” folyóiratban megjelent tanulmány 2007 novemberében megállapította, hogy azok a vizsgálati alanyok, akik főételük előtt egy tál levest fogyasztottak, 20 százalékkal kevesebb ételt fogyasztottak, mint azok, akiknek nem volt levesük. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a leves étvágyként való fogyasztása olyan stratégia, amely támogatja a fogyás tervét. A párolt növényi gombócok szintén alacsonyabb kalóriatartalmú étvágygerjesztő választékot jelentenek – de csak két vagy három tartsa magát, hogy megőrizze a kalóriáit.

Az étvágygerjesztő és a rántott ételek “nem-nemek”, ha étrendjük van. A szezám vagy citrom csirke, az édes és a savanyú sertéshús, valamint a kung-pao csirke ebbe a kategóriába tartozik. Ehelyett, rendelje meg a párolt csirkét brokkoli és a mártást az oldalon. Ha nem szeretné, hogy a főzőedény párolt legyen, válasszon olyan ételeket, amelyeket pirított, sült, pörkölt vagy roston sültek, mivel általában alacsonyabbak a kalóriákban és zsírokban, mint a zsíros és sült ételek. A kevert és pirított ételek általában diétás jellegűek. Fókuszáljon a halra, a rákra, a zöldségre és a tofu ételekre, hogy csökkentse a telített zsír bevitelét.

A párolt barna rizs jó választás az ételhez. A fehér rizs azonban tisztességes alternatíva, ha egy ½-csészés adagot tartasz. A fehér rizs kevésbé szálat tartalmaz, mint a barna rizs, de alacsony a kalória – különösen a zsíros töltött rizs esetében. Kérje a párolt vagy kevert sült zöldséget, mint egy másik edényt. A zöldségek rostot és vizet tartalmaznak, ami segíteni fog Önnek töltés nélkül sok kalóriát.

Kínai éttermek gyakran családi stílusban szolgálnak – nagy tányérok, amelyek egynél több ember számára készültek. Ha egy csoporttal együtt vacsorázik, rendeljen kevesebb főételet, mint amennyit étkeznek, hogy segítsenek szabályozni az adagméreteket. Használja a pálcikákat az étkezési folyamat lelassításához. A lassítás segíthet a teltség érzéséhez kapcsolódni, mielőtt túl magasodna. Ugorj a kínai élelmiszer büfék. Még a kis kalóriatartalmú kedvencek is nagy kalóriatartalmú étkezéshez adhatnak hozzá.

Előételek

elôételek

Sides

szempontok