Melyik inline korcsolyázás a legjobb az ösvényen?

Amikor az úton görkorcsolyázik, a gépet és a kerékpárokat osztja meg. Ugyanezeket a szabályokat kell követnie, és képesnek kell lennie arra, hogy az akadályokat, például a gödröket és az egyenetlen járdákat biztonságban navigáljon. A helyes korcsolyázó felszerelés segíteni fog abban, hogy ne maradjon simán, miközben biztosítja, hogy a korcsolyát ne hordja túl gyorsan.

A helyes stílus

A jobb oldali gördeszkás stílus kiválasztása hosszabb rálátást tesz lehetővé az út mentén, anélkül, hogy le kellene cserélnie a felszerelést. A legjobb korcsolyázási stílusok általában az agresszív vagy gyors korcsolyák, attól függően, hogy mennyi időt töltenek az utakon. Az agresszív korcsolyák sokkal gördülékenyebbek, mert kisebb kerekeket használnak, de a gyors görkorcsolyák extra kényelmet és hosszabb időt biztosítanak – olyan emberek számára tervezték őket, akik hosszú távon gördülnek. A szabadidős és jégkorongos korcsolyák általában a simább felületeken, például a járdákon dolgoznak.

A jobb kerekek

Bár minden kerék az úton dolgozik, a lágyak gyorsan túl gyorsan fogynak, és a kemények rázkódást okoznak. Keresse meg a legjobb durométert vagy a keménység mértékét, hogy illeszkedjen a korcsolyázási stílusához. Az agresszív korcsolyázók általában inkább feszesebb kerekeket, talán 85A durométereket használnak. Ha nagyobb sebességgel dolgozik a szabadban, próbáljon ki egy 82A-os durométert, ami egy kicsit lágyabb. A méretek is fontosak – a túl nagy kerekek befolyásolhatják a fordulási képességét, és a túl kicsiek nem engedik, hogy elég sebességet érjen el ahhoz, hogy lépést tartson a forgalom áramlásával. A legjobb méret a személyes preferenciától és a tetszés szerinti gördeszkától függően változik. Az agresszív korcsolyák kerekei általában kisebbek, míg a korcsolyázók nagyobb kerekeket igényelnek. Azonban mindkettő egy sor méretben dolgozik. A gördeszka kerekek a metrikus rendszert használják, ezért kezdődnek középkategóriás méretűek mindegyik stílushoz, például 100 milliméteres sebességkorcsolyához és 60-70 milliméter az agresszív korcsolyákhoz.

A megfelelő csizma

Mivel nagy mennyiségű időt szeretne költeni a korcsolyákon, olyan kényelmes bélésekkel találja meg azokat, amelyek megfelelő támogatást nyújtanak a lábadnak. Az út legjobb korcsolyái erősített csatokkel rendelkeznek, amelyek nem szakadnak meg és nem nyithatók meg, ha valamihez ütköznek. A legjobb korcsolyáknak is van egy powerstrap a közepén a korcsolya, hogy extra támogatást a hirtelen irányváltás során. A szellőztetett korcsolyák nagyobb légáramlást kínálnak a lábak lehűléséhez, de ha a korcsolyázás durva, akkor a legjobb megoldás az annál tartósabb unvented korcsolyázás.

Első a biztonság

A legjobb inline korcsolyának meg kell felelnie a stílusnak. A városi környezetben, ahol forgalmasak vagyunk, az agresszív korcsolyák jobbak lehetnek, míg a korcsolyázók a vidéki területeken a legjobban működhetnek. Mindkét beállításnál engedjék el az összes útszabályt, mintha kerékpárral lennél a sáv jobb oldalán, a karok mozgását jelezve, és csak akkor lehet mozgatni, amikor az autók képesek, például amikor a stoplámpák zöldek. Viseljen védőfelszerelést, például sisakot és könyökvédőt, és válasszon élénk színű ruhát, hogy megkönnyítse az autósok számára, hogy találkozzanak. Az autók vezetői nem feltétlenül fognak annyira figyelmet fordítani Önre, mint mindig, ezért mindig figyeljenek rájuk, miközben rájuk csúszkálnak, így szükség esetén gyorsabban el tudnak menni.