Mi a kalcium orotát?

Két orotikus sav molekulája egyetlen molekula kalcium orotátot képez, amelyben egy kalciumatom két hidrogénatom helyét veszi fel (az egyes oratósavakból egy H atom). A kalcium orotátot szinte minden élő szervezetben kis mennyiségben találják meg. Molekuláris formula C10H6CaN4O82H2O, molekulatömege 386,3 g / mol.

Történelem

Német orvos Dr. Hans Nieper először kalcium orotátot használt a kalcium bevitel kiegészítéseként. A kalcium orotátot számos egészségügyi rendellenesség, például sclerosis multiplex, angina pectoris, hepatitis, ízületi gyulladás, lupus erythematosus, spondylitis, retinitis, magas vérnyomás, colitis és phlebitis kezelésére vagy megelőzésére használták fel. Nieper azt javasolta, hogy a kalcium orotátok hatékonyabban hatnak a különböző ásványi anyagok (például kalcium) biohasznosíthatóságának fokozására a biológiai hozzáférhetőség növelőinek más formái helyett, mint a kloridok, karbonátok, szulfátok és sok más anion.

Jelentőség

A Lifelinknet.com szerint “az Orotate (orotikus sav) egy biokémiai anyag, amelyet az összes sejt hoz létre, és amely szükséges alapanyag a genetikai anyagok RNS és DNS előállításához.” A kalcium-orotát az alapanyag, amelyet kalcium-kiegészítők készítéséhez használnak. Számos tanulmány megerősítette az elméletet, miszerint a kalcium-orotát sokkal hatékonyabb, mint a kalcium-karbonát, amikor eléri a testsejteket, ahol ez szükséges. Azt is feltételezik, hogy a kalcium orotát segít a súlycsökkenésben és a csontok erősítésében.

tények

A kalcium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely a szervezetben szükséges ahhoz, hogy szerkezeti anyagokat biztosítson a csontok és a fogak számára. Szintén szükséges a kommunikáció érintetlenül tartása a sejtek között, valamint a sejten belül. A Lifeinknet.com beszámol arról, hogy “Az optimális étrendi kalciumbevitel az ember számára az életkorától függően körülbelül 400-1500 mg / nap.” A kalcium orotát-kiegészítők képesek a szervezet által a kalcium táplálék bevitelére.

Csontritkulás

Széles körben elfogadott, hogy a kalcium-kiegészítők az egyik legjobb eszköz a csontvesztés és csontritkulás megelőzésére. Bár számos különböző kalcium-kiegészítés alkalmazható, a leghatékonyabb formula kalcium orotáton alapul. A kalcium orotát-kiegészítők viszonylag több használható kalciumot adnak a meghatározott mennyiségű kiegészítésben.

Egyéb egészségügyi előnyök

A kalcium orotát segít a súly csökkentésében a krónikus túlérzékenység gyakori étvágyának megszüntetésével. Kedvező hatással van a hangulatváltozások hatásainak csökkentésére, és a kognitív javulás szempontjából igen hatékonynak bizonyul. A kalcium orotát a szívizom hatékonyságának növelésével védi a szívet. Megakadályozza a hormonok felszabadulását, amelyek felelősek a premenstruális hangulati rendellenességekért, beleértve a depressziót, a szorongást és az ingerlékenységet. A kalcium orotátról készített legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy képesek csökkenteni a vastagbélrák kockázatát.