Mi a különbség a gyermek felügyelet és gyámság között?

Mi történik a gyerekeiddel, ha hosszú ideig nem kell utazni nélkülük? Ha kijelöl egy másik gyámot, ez azt jelenti, hogy lemondsz a szülői jogodról? Ezek közös gondot jelenthetnek a gondnoksággal és más gyermektartási gondokkal foglalkozó szülők számára. Míg hasonló, fontos különbségek vannak a gyermek felügyelet és gondnokság között.

alapjai

Bár a gyermekek felügyeletére vonatkozó törvények országonként különböznek, minden állam lehetővé teszi mind a gyermektartást, mind a kiskorúak gondnokságát. Az örökbe fogadott vagy természetes szülőknek joguk van gyermek felügyeletére. A rendkívüli körülmények mellőzésével ezeket a jogokat nem lehet szülővé tenni. Az őröket bíróság vagy szülő nevezi ki. Az őrzőknek joga van a gyermekkel kapcsolatos döntések meghozatalában, amennyiben a gondnokság feltételei megengedik, de ezeket a jogokat bíróság vagy szülő megszüntetheti, és nem lépheti át a szülői felügyeletet.

Powers

A letartóztatás lehetővé teszi az ember számára, hogy széles körű és széles körű döntéshozatali képességeket biztosítson a gyermek vonatkozásában. A gondnokságok korlátozottak lehetnek, de magukban foglalhatják a gyermeknevelési döntések meghozatalának jogát is, például amikor egy gyilkossági bíróság kinevezi a gyámot abban az esetben, ha a gyermek szülei meghalnak. Más szóval, bárkinek, aki felügyelete egy gyermeke fölött van, őr, de nem minden őrző van őrizetben.

tényezők

Ha a bíróság a letartóztatással vagy a gyámsággal kapcsolatos kérdéseket veszi figyelembe, az az úgynevezett “legjobb érdek” teszt alapján hozza meg döntését. Ez a teszt megköveteli a bíróságtól, hogy értékelje az ügyet annak fényében, hogy mi lenne a legjobb a gyermek számára, és nem feltétlenül a szülők, gondviselők vagy más érintett felek. Például az Arizona Revised Statutes 25-403 előírja a bíróság számára, hogy olyan tényezőket vegyen figyelembe, mint a gyermek kívánságai, a szülők kívánságai, a szülő-gyermek kapcsolat jellege és a családon belüli erőszak, visszaélés vagy elhanyagolás jelenléte. Míg a bíróságnak figyelembe kell vennie ezeket a tényezőket, egyikük sem diktálja a bírósági döntést, és a bíróság bármilyen releváns bizonyítékot felhasználhat annak meghatározására, hogy mi a gyermek legjobb érdeke.

A felek

Míg mindkét szülő és bíróság díjazást nyújthat, csak a bíróság adhatja meg a felügyeleti jogot. A szülő például családtagok számára gyermektartási jogokat adhat egy gyermek számára, amíg a szülő hosszabb ideig utazik. A szülőnek joga van kiválasztani azt a személyt, aki ebben a helyzetben gondnokként szolgál. Ha azonban a bíróságot egy gyámság kijelölésére vagy az őrizet megítélésére hívják fel, a szülők ajánlásokat tehetnek a bíróság előtt, de a végső döntés a bíró előtt áll.

típusai

A letartóztatás kétféleképpen valósul meg: jogi és fizikai. A fizikai felügyelet jogot biztosít arra, hogy gyermeke éljen veled, míg a törvényes felügyelet a gyermeknevelési döntések meghozatalának joga vagy mindkettő. A gondnokságok számos formában jönnek el. Például ideiglenes ideiglenes kinevezhet egy gyámot annak biztosítására, hogy a gyermek érdekeit bírósági eljárás során gondozzák. Emellett a gyámokat kinevezhetik olyan felnőttek felett, akiket alkalmatlannak ítélnek, bár a bíróságok általában nem biztosítják a felnőttek felügyeletét.