Mi a különbség az egyenes sáv és a göndörítő között?

Az egyenes rúd és a göndörödő rúd közötti főbb különbségek a súlyuk, a formájuk és a kézi pozícionálás, amelyeket akkor használhat, amikor különböző gyakorlatokat használnak. Ezek a két leggyakoribb edzőkészülék, amelyek egy tornateremben találhatók, melynek ellenállóképessége van. Ezeket a sávokat néha egymással felcserélhető módon használhatja, ami akkor hasznos, ha a használni kívánt sáv vagy a használni kívánt sáv típus nem érhető el, azonban vannak olyan dolgok, amelyeket figyelembe kell venni, amikor a sávokat egymás helyettesítőként használják.

Egyenes rudak és göndörítő rudak állnak rendelkezésre a különböző súlyok. Ez fontos annak meghatározásában, hogy mennyi súlyt emel fel. A teljes összeget a bár súlya hozzáadja a sávra szerelt lemezsúlyok mennyiségéhez. Egy olimpiai egyenes sáv általában 45 kg, de kisebb verziók állnak rendelkezésre, amelyek súlya 35 lbs. A göndörítő sáv általában súlya 25-30 lbs. A tömeg eltérése elsősorban azért, mert a göndörítő rúd kisebb, mint az egyenes rúd.

Amint azt a neve is jelzi, az egyenes rúd, amelyet szintén neveznek egy oszcilloszkópnak, egy hengeres rúd, amelynek egyenes alakja van. A súlyzó mindkét végén két rögzített rúd van, amelyek szintén hengeresek és egyenesek. Ez a súlyzórúd területe, ahol a súlylemezeket felhelyezik az ellenállás növelésére. A göndörítõ rúd kisebb méretû és “W” alakú. Az ívelt rúd mindegyik végén egyenes rudak, ahol a súlylemezek hozzáadásával növelik az ellenállást.

A különbség a két rúdban végül lecsökken, hogy a kezek a rudakon helyezkednek el. Mivel egy szabványos súlyzó egyenes, akkor feltételezhetjük, hogy túlságosan vagy túlzottan markolatos. A csuklóinak szöge egy szabványos súlyzóval egyenesen van, de a csuklóit kissé elforgatják, amikor egy göndörcsapot használnak, ami azt jelenti, hogy a csukló kissé szögletes lesz. A göndörödő rúd segítségével könnyedén megragadhatja a “természetes” tapadást, a csuklóján kissé supinézve, vagy kiderült. A göndörítõrúdon túlfeszített “hátsó” fogást is használhat, ha a csuklója kissé elnyúlt vagy befelé fordul.

A göndöröcskét hagyományosan olyan gyakorlatokhoz használják, amelyek kisebb izomcsoportokat működtetnek, mint a bicepsz és a tricepsz. Ezek az izmok általában kisebb súlyt igényelnek, mint az egyenes rúd, például a mellkas és a lábak használata. Mivel a göndörítõ sín már kevésbé súlyoz, lehetõvé teszi a 25 font közötti súly kiválasztását. És 45 lbs. Amikor a kisebb izmokat célozza. Azt is észrevehetjük, hogy a göndörítõ rúd természetesbb helyzetben van a gyakorlatokhoz, amelyek a könyök hajlítását igénylik. Az egyenes rúd növeli a nyomaték mennyiségét a csuklóban, mivel aktívan kell tartani a csuklóit egyenes helyzetben, amikor természetesen kifelé vagy befelé akarnak fordulni a gyakorlástól függően. Ez csuklóknál fájdalmat vagy sérülést okozhat, ha nem szokott egy egyenes sáv használatával vagy gyenge csuklóerővel rendelkezni.

Súly

Alak

Kézi pozícionálás

szempontok