Mi a lítium egészségügyi előnyei?

A lítium fő előnye a bipoláris rendellenesség, a mániás epizódok és a depresszió. A lítiumot általában nem egy táplálékkiegészítőnek tekintik, hanem elsősorban gyógyhatású gyógyszerként használják az általa nyújtott egészségi előnyökhöz, beleértve az alkoholizmus és a kábítószerrel való visszaélés kezelését, a krónikus fejfájás enyhítését, az ásványi anyagok egyensúlyát a szervezetben és a cukorbetegek előnyeit. A lítium használatának megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával vagy egészségügyi szakembereivel a lehetséges kockázatokról.

Azonosítás

A lítium egy természetben előforduló nyomelem, amely megtalálható a hínárban, tejben, tojásban, burgonyában és a lítiumban gazdag talajban termesztett gyümölcsök és zöldségek esetében. A lítium könnyedén sókat képez a szervezetben, amelyek szükségesek a sejtes interakcióhoz, beleértve a nátrium átáramlását az izom és az idegsejtek között a testben.

Cukorbetegség

A lítium a cukorbetegek számára fontos lehet, mert inzulinszerű hatása van a glükózszállításra és az anyagcserére. A moszkvai Washington Egyetem Orvostudományi Egyetemen végzett tanulmány szerint a lítium adagolása szignifikánsan megnövelte a glükóz 2-1 / 2-szeresére történő inzulinképességét és az inzulinérzékenység növekedését. A Diabetes című folyóiratban megjelent tanulmány következtetései szerint a lítium előnyös lehet a nem inzulinfüggő cukorbetegség kezelésében.

Ásványok felszívódása

A lítium segíthet az ásványi anyagok egyensúlyában a szervezetben, beleértve a kalciumot, a foszfátot és a magnéziumot. A skandináv kutatók azt találták, hogy a lítiumkezelés folyamatos hatással volt a kalciumra és a foszfátra, csökkentve ezáltal az ásványi anyagok vizelettel való kiválasztását. A magnézium kiválasztódása megnőtt. Az Acta Psychiatrica Scandinavica-ban megjelent tanulmányok szerint a lítium biohasznosulása 95%.

Pszichotikus rendellenességek

A lítium, amelyet orvos felügyelete alatt alkalmaznak, a leghatékonyabb kezelés a mánia, a skizofrénia és sok más pszichotikus tünet kezelésére. A lítium hatékonysága a bipoláris rendellenesség terápiás ágenseként német összehasonlító vizsgálatokban mutatkozott, amelyek a terhességre, öngyilkossági tendenciákra és esetleges mellékhatásokra koncentráltak. A Neurophsychiatrie folyóiratban megjelent eredmények egyértelmű klinikai előnyökkel jártak a lítium hosszú távú kezelésében, javítva a hangulati stabilitást mellékhatások nélkül. A következtetés a lítium a bipoláris rendellenesség életképes kezelése.

A lítium táplálkozási szempontból nélkülözhetetlen nyomelemként működhet az önkormányzati ivóvízellátásban az öngyilkosság, a gyilkosság, a rablás és a nemi erőszak előfordulásának csökkentése érdekében. A San Diego-i Kaliforniai Egyetem 27 Texas megyei adatait használta fel arra a következtetésre, hogy a vízben lévő lítium mérsékeli az öngyilkos és erőszakos bűncselekményeket, beleértve az ópium, a kokain, a heroin és a morfin birtoklását. Nem találtunk szignifikáns összefüggést a marihuána és a részegség birtoklásával. A Biological Trace Elements Researchben publikált megállapítások azt sugallják, hogy a lítium alacsony dózisai jótékony hatást gyakorolnak az emberi viselkedésre, és növelik a lítium fogyasztását a kiegészítésen keresztül vagy a közös ivóvízben, ami lehet a bűnözés, az öngyilkosság és a kábítószer-függőség problémáinak csökkentése.

A lítium csökkentheti bizonyos típusú ismétlődő fejfájások gyakoriságát és súlyosságát, beleértve a klaszter és éjszakai hypnoticus fejfájást. A japán Tottori Egyetem kutatói a sikeres kezelést és az éjszakai fejfájás teljes eltűnését írják le alvás előtt adagolt lítium-karbonát kezeléssel. A Clinical Neurologyban publikált következtetések szerint a lítium jóindulatú kezelés a jóindulatú fejfájás formái számára, és a neurológusoknak figyelembe kell venniük.

Bűncselekmények, öngyilkosságok és kábítószerfüggőség

Fejfájás