Mi a noni számára jó?

A noni növény több mint 100 növényi alapú vegyszert vagy fitokemikáliát tartalmaz. Néhány közülük kifejezetten antioxidánsokként funkcionál, míg más anyagok gátolhatják a rákos sejtek növekedését. Azonban a mai napig végzett kutatás még nem támogatja a noni azon képességét, hogy bármilyen speciális egészségügyi problémát kezelhessen. A noni gyümölcs C-vitamint és káliumot is tartalmaz, de ez nem jelenti azt, hogy a noni gyümölcslé hatékony. Nem biztos, hogy elegendő mennyiségű fitokemikáliát vagy tápanyagot tartalmaz, hogy jelentős előnyökkel járjon.

A noni növény, vagy a Morinda citrifolia, olyan keserű ízű gyümölcsöt termel, amelyet noni gyümölcs készítésére használnak. Míg 100 százalékos tisztaságú noni gyümölcslevet vásárolhatunk, gyakran más gyümölcslevekhez keverve. A gyümölcsökből és levelekből nyert kivonatokat kiegészítők előállítására használják. A Noni-t elhárították az orvosi állapotok hosszú listájának kezelésére, de a mai napig végzett vizsgálatok nem támogatják egyikük hatékonyságát a NYU Langone Medical Center szerint. A Noni májkárosodást okozhat, ezért ne vegye be, ha májbetegsége van. Önnek nem szabad Noni-t fogyasztania, ha vesebetegsége van, vagy vizes tablettákat vagy vérhígító gyógyszereket szed.

A pure noni juice körülbelül 53 milligramm C vitamint tartalmaz 3,4 uncia alatt, a “Noni: A fogyasztók és termesztők teljes útmutatója” szerint. Amíg ez az összeg a nők és a férfiak által ajánlott étrendi juttatások 71 százaléka, A noni juice behozatala termékenként változik. A 100% -os tisztaságú noni juice egyik márkája azt jelenti, hogy 2 evőkanál a C-vitamin napi 2% -át adják. Egy másik márka címkéje szerint 1 evőkanál a napi érték 28% -a. Ha más gyümölcslevekhez kevert noni gyümölcsöt vásárol, akkor ezeknek a gyümölcsleveknek a C-vitamin tartalma növeli vagy csökkenti az adagonkénti teljes mennyiséget.

A kálium szabályozza a szívverését, az izmok működését és a nátrium hatását a vérnyomás csökkentésével. A Noni jó káliumforrás: 390-555 milligrammot kapunk egy tiszta juice 6 uncia adagjában, a “Noni: A fogyasztók és termesztők teljes útmutatója” szerint. Ez az összeg 8-12% -a ajánlott Napi bevitel. Ha vesebetegsége van, és követi az alacsony kálium étrendet, ne használjon noni termékeket. A noni bevétele előtt forduljon orvosához, ha gyógyszereket szed a magas vérnyomás kezelésére, mert a kettő kombinálhatja a vér magas káliumszintjét.

A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy a noni rákellenes hatású lehet, de kutatásra van szükség ahhoz, hogy bebizonyítsa az emberek hatékonyságát és biztonságát. A noni gyökérből kivont vegyületek gátolják a rákos sejtek növekedését a laborban, és az egerek tumorokkal túléltek hosszabb ideig noni anyagokkal kezelve, jelentette az American Cancer Society. A koncentrált noni kivonat, de nem tiszta noni juice, segített az immunrendszer serkentésében és a rákos sejtek egy kis százalékának megölésében, a 2012. októberi “Fitoterápiás kutatás” című kiadványának felülvizsgálata szerint. A Noni a méhnyakrák sejtjeinek halálát is kiváltotta A laboratóriumban, az “Ázsiai Csendes-óceáni Nyilvántartás a Rákmegelőzés” 2013. januári kiadása szerint.

Noni Áttekintés

A C-vitamin változó mennyisége

Jó forrás kálium

Lehetséges rák elleni küzdelem