Mi az egres egészségügyi előnye?

Bár az egres hasonló a szőlőhöz, valójában apró magvakkal teli bogyók. A gyümölcs – amely lehet zöld, fehér vagy piros – számos tápanyagot biztosít. Az egreseket évszázadok óta elfogyasztották a szőlőből, vagy pite-ekbe, lekvárba vagy más desszertbe készültek. A libamájoknak az étkezéshez való hozzáadása kihívás lehet, mivel nem sokféle szupermarketben állnak rendelkezésre, de megtalálni azokat a módszereket, amelyekbe beletesszük diétájába számos egészségügyi előnye lehet. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt mondja, hogy 1 csésze friss bogyó, például egres számít gyümölcsként szolgálni, és hogy egészséges felnőtt férfiaknak és nőknek legalább két csésze gyümölcsöt kell naponta. Minden pohár egres csak 66 kalóriát tartalmaz.

A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan az egres a C-vitamin jó forrása. Egy csésze friss egres 41,5 mg C-vitamint tartalmaz. Egy felnőtt ember esetében ez a C-vitamin ajánlott napi bevitelének 46 százaléka, felnőtt nők esetében egy csésze gooseber Teljesíti a tápanyag szükséges bevitelének 55% -át. A C-vitamin szükséges ahhoz, hogy a szervezet elnyelje a vasat és segítse a kollagén kialakulását. Sok C-vitaminra van szüksége, hogy segítsen az egészséges csontok, az izmok, a porc és az erek fenntartásában. A megfelelő mennyiségű C-vitamint tartalmazó táplálék segíthet megelőzni a fertőzést és megelőzni a betegségeket, mint például a közönséges hideg.

Audrey H. Ensminger a “Foods and Nutrition Encyclopedia” című könyvében megjegyzi: az egres egyik legjelentősebb előnye az a lenyűgöző rosttartalom. Egy csésze friss egres 6,5 g étkezési rostot szállít. A Harvard Közegészségügyi Iskola szerint az átlagos felnőtt diéta napi legalább 20 g rostot igényel, bár a legjobb, ha egy nőnek napi 25 grammja van, és az ember hozzávetőlegesen 38 grammot kap. Az 1 egekből álló 1-es pohár szállít egy férfit, aki az üvegszálas RDA 17% -át és egy 26% -át nőt. Annak biztosítása, hogy elegendő szálat kapjon, elősegítheti a székrekedés megelőzését, valamint a súlyosabb állapotokat, mint a vastagbélrák és a szívbetegség.

A kálium fontos tápanyag, mert lehetővé teszi mind az ideges, mind az izomrendszered működését. A kálium elősegíti az idegsejtek normál működését, miközben segít az egészséges vérnyomás megőrzésében és a rendellenes szívritmuszavarok megelőzésében. Anélkül, hogy elég kálium lenne rendszeresen, valószínűbb, hogy oszteoporózisban, magas vérnyomásban vagy stroke-ban szenved. A felnőtteknek naponta 4700 milligramm káliummal kell rendelkezniük. A friss egres 297 milligramm káliumot tartalmaz mindegyik 1-csésze adagban, mind a férfiak, mind a nők számára a napi ajánlott bevitelük 6,3% -át.

Az egres olyan vitaminokat és ásványi anyagokat szállít, amelyek egészségügyi előnyökkel járnak. Ensminger azt állítja, hogy az egres magas koncentrációban tartalmaz A-vitamint a szem egészségéért, 435 nemzetközi egységben vagy IU-ban mindegyik 1-csészében, vagy az A-vitamin férfiak iránti igényének 48 százaléka és a nők ajánlásának 62 százaléka. Az egres 1-csésze adagja 38 mg kalciumot, 40 mg foszfort és 1,3 gramm fehérjét tartalmaz. A kisebb dózisú vitaminok és ásványi anyagok közé tartozik az E-vitamin, a vas és a magnézium.

C vitamin

Rost

Kálium

Egyéb vitaminok és ásványi anyagok