Mi az izmok a baseball dobása során?

Annak ellenére, hogy az egész test elkötelezett, amikor baseballot dobnak, a váll, a karok, a hát és a mag felelős a mozgások többségéért. Az erő, a sebesség és a stabilitás kombinációjára van szükség ahhoz, hogy hatékonyan elforgatható legyen a test hátrafelé, mielőtt az irányváltást megkezdené, és gyorsul előre, hogy a labdát erővel és pontossággal felszabadítsa.

A deltoidok, a váll elsődleges izmjai lehetővé teszik, hogy a váll forduljon vissza a feltöltődés és a fúrás fázisában, és előre, amikor felgyorsítja és dobja a labdát.

A felső kar hátulján található a tricepsz – a háromfejű izomcsoport – teljesítményt nyújt, amikor felszabadítja a labdát és előretolja.

A lats, vagy a latissiumus dorsi nagyméretű, fan-szerű izmok, amelyek mindkét oldalán találhatók. A lakták segítik a tested stabilizálódását a dobás mozgása közben, ugyanakkor a labda dobását is biztosítja.

A mag, amely abszolga, alsó, hátsó, karmos és csípőből áll, segít megállni a mozgás során, például baseball dobáskor. Ezért a mag segít abban, hogy egyensúlyban maradjon, miközben átviszi a súlyt egyik lábról a másikra, és amikor visszafelé, előrefelé forgat.

Kemény vállak

Erős karok

Stabil Vissza

Kiegyensúlyozott mag