Mi az izmok használják a kettlebell swing-et?

A kettlebell swing egy alapvető kettlebell gyakorlat, amely segít fejleszteni az erőt, a koordinációt és a kitartást. A combok, a kopoltyúk, a hát és a váll mindannyian részt vesznek a mozgásban, amely a kéztörzsöt lóg a lábad között a kezedekkel, és robbanásveszélyes mozgásban emeli fel a mellkasodra.

A combjaid – főként a négysebességű és a hüvelykujj – nyújtják a hatalom többségét a lengés emelkedési szakaszában. A hajlított térdtől kezdve a combjaid és a csípőid előre mozognak, ahogy a lábai kiegyenesednek.

Együtt, a hasi izmok, a gerincek, a medence és a hát alsó része alkotja a magot, amely egyensúlyt, erőt és agilitást segíti a testedben. Ezeket az izomokat a kettlebell lengés közben segíti abban, hogy stabil maradjon, miközben a testét előre és felfelé mozdítja, és közben felemeli a kettlebellet. A fő elkötelezettség segít megvédeni a hát alsó részét a gyakorlat során.

A háta mindkét oldalán található lattisimus dorsi, valamint a deltoidok, a váll elsődleges izmai segítenek abban, hogy felemelje a kettlebellet a mellkasodra. A lakták és a deltoidok is stabilizáló hatásúak a függőleges mozgás során.

Alsó test

Középső test

Felsőtest