Mi határozza meg a baba méretét?

A baba mérete valószínűleg folyamatosan változik. A Kids Health szerint a baba majdnem megduplázza születési súlyát, és hossza 50% -kal nő az 1 éves koráig. Mindezen változások miatt előfordulhat, hogy magad azon tűnődik, hogy mi járul hozzá a baba méretéhez születése és növekedése során.

Születési időzítés

A gyermek születésének ideje befolyásolhatja a méretét. A Kids Health szerint a 37 és 40 hét közötti terhesség átlagos születésnapja súlya 6 font, 2 uncia és 9 font, 2 uncia. A teljes időtartamú baba átlagos hossza 19 és 21 hüvelyk között van. Ha a baba 37 hetes korban született, kisebb lesz a születési súlya. Ha a baba az esedékesség időpontja után jön, akkor lehet, hogy az átlagnál nagyobb.

Prenatális tényezők

A terhesség alatt a terhességi ellátás is hatással lehet a baba méretére. A rossz táplálkozás, az ivás, a dohányzás vagy a kábítószer alkalmazása a terhesség alatt kicsi lehet. A gesztációs cukorbetegség miatt a baba nagy lehet. Ha több mint 9 font, 15 uncia, akkor az átlagnál nagyobbnak számít. Ha a kisbabája kisebb vagy nagyobb az átlagosnál, akkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy semmi baj vele. A szülés után ellenőrizni fogja orvosát, hogy megállapíthassa, egészséges-e.

Genetika

Genetikai tényezők is szerepet játszanak a baba méretében. Születésénél, és idősebb korában nőni fog, a mérete valószínűleg tükrözi szüleiét. Ha a szülei magasak, lehet magas is, és ha rövidek is, rövid is lehet. A nemi tényező is. A Kids Health szerint a lányok általában kisebbek, mint a fiúk.

Táplálás

A baba idősebb korában a táplálékbevitel fontos tényező a méretében. Érezheti, hogy nem sikerül megélni, hogy nem eszik elég. Hogy megbizonyosodjon róla, hogy megkapja a szükséges táplálékot, táplálja, amikor éhesnek tűnik. A baba orvosa nyomon fogja követni a hossza és súlyát a találkozókon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy folyamatosan növekszik.

Baba Egészség

A baba egészsége okozhatja, hogy a kisebbik oldalon legyen, amikor idősebb lesz. Ha beteg, fertõzõ vagy születési rendellenességben szenved, akkor gondja lehet az étkezésnek vagy a súlygyarapodásnak. Ha aggódik a súlygyarapodás miatt, mindenképpen beszéljen orvosával arról, hogyan biztosítható, hogy megfelelően nő.