Mi jár a torzó laterális hajlítása?

Amikor az alapképzésről beszélsz, az “oldalirányú hajlítás” kifejezés nem dobja el a nyelvét, de ez egy lényeges összetevő egy erős törzs létrehozásához, amely segíthet az atlétikai és napi tevékenységek végrehajtásában könnyű, finomabb és kevésbé kockázatos sérülés. Az oldalirányú hajlítás a törzs több izmait foglalja magában, és segíthet a gerinc megerősítésében és nyújtásában.

Az izmok

Az oldalirányú hajlítás az oldalirányú hajlítással távolodik el a test középvonalától, az úgynevezett elrablás, majd az egyenesbe történő visszavezetés, az adduktumnak nevezik. A forgatás, az elülső hajlítás és a hosszabbítás mellett a gerinc négy lehetséges mozgásának egyike. A belső és a külső oblique-ot a hasfal oldalairól használja: a rectus abdominus, amely a felszínes elülső hasi izom, és a keresztirányú abdominis, mély stabilizáló hasizom, a cselekvés befejezéséhez. Ezenkívül a quadratus lumborum, az alsó hátsó mélyen elhelyezkedő izmok, a transzverzospinalis, a csigolyák között talált rövid izmok és az erekciós spinae, a gerinc mentén elhelyezkedő izmok csoportja.

A derékpánt kiszűrése

Az oldalhajlítás, vagy az oldalirányú hajlítás nem hatékonyan hangosítja a derekát. Spotképzés nem lehetséges. Len Kravitz, az Új-Mexikói Egyetem professzora szintén megjegyzi, hogy a mélyebb spinális izmok aktívabbak és hatékonyabbak az oldalsó hajlításnál, mint a hasizmok. Ha egy laterális flexi edzés után fájdalmat érez, nem azért van, mert hatékonyan levágtad az oldaladat. Kravitz azt mondja, hogy ez általában azért van, mert túlságosan felhúzta az oblique-okat, és túl gyorsan végezte el a mozgásokat.

Megnövelt mozgási tartomány

Az oldalirányú hajlítás hasznos a gerinc mozgási tartományának növelésében. Lassan, szándékosan mozgassák a mozgásokat, és a leghatásosabbá váljanak oldalról a másikra. Az oldalirányú hajlítás állhat, ülhet vagy fekhet a padlón.

A nyak

Ön is végezhet oldalirányú hajlítást a nyakán a sternocleidomastoid izom működéséhez, amely a nyak egyik legnagyobb, legfelszínibb izma. Az oldalsó nyaki hajlítás a fej oldalra hajlításával jár, így a fül a váll felé süllyed, majd visszatér a középpontba. Amikor ezt a lépést végrehajtod, akkor aktiválod a felső cervicalis gerincen elhelyezkedő spleniust, az erekciós spinát, a levator scapulae-t, a nyak oldalán lévő izmokat, amelyek megemelik a vállpengéket, és a trapézis felső részét, egy trapézet Alakú felső-hátsó izom a vállpengék között. Az oldalsó nyaki hajlítással javítja a nyaki mozgástartományt és feszes izmokat nyújt.