Mi okozza a lábad fájdalmas és fáradt járás közben?

A gyaloglás egy aerob testmozgás, amely segít a súlyának kezelésében, az alsó test izmai izmozásában és az egészségesebb életmód elősegítésében. Mint bármilyen típusú edzéshez, érzitek a lábadat, vagy fáradtnak érzed, ha sétálsz. Ez lehet a tested módja annak mondani, hogy túl sokat jársz, vagy ez egy betegség tünete lehet.

Izomfáradtság

Minden fizikai tevékenység során fennáll annak a veszélye, hogy az izmaidat fárasztják, és magadat túlterhelik. Bár a gyaloglás nem tűnhet kihívó tevékenységnek, ha hosszú távon sétálsz, nem hordozd cipőidet, sétálsz a járdán vagy más kemény felületen, vagy meredek lejtőn járj, ki tudja húzni a lábadat. A kiszáradás, az izomtörés és a túlzott használat során fájdalmat és fáradtságot okozhat a lábadban.

Egészségi állapot

Bizonyos egészségügyi állapotok fájdalmat és fáradtságot okozhatnak a lábadban, miközben sétálsz is. A MedlinePlus online orvosi enciklopédiája szerint az ateroszklerózis, a vérrögök, az ízületi gyulladás, az idegkárosodás és a hasnyálmirigyek befolyásolják a lábad idegeit vagy vérellátását. Ha gerinc-ideg-károsodás vagy láb-idegkárosodás van, akkor bizsergő vagy zsibbadást érezhet, ami a lábad fáradtságát kelti. A gyógyszerek, így a vízhajtók és a sztatinok szintén fájdalmat okozhatnak.

Tünetmentesség

Kezelheti a tüneteit, és segítheti a lábát otthon pihenéssel és magassággal. Használj párnákat, hogy a lábadat felemeljed, ha lehetséges, a szíved felett. Ha fáradtnak érezzük magunkat, ne felejtsük el a nap hátralevő részét. Helyezze a jeget a fájdalmas lábizmokra, hogy azonnal segítsen a fájdalom enyhítésében. Ha nincs vörösség vagy duzzanat, meleg fürdővel lazítson az izmaidnak. Ha a fájdalmatok továbbra is fennállnak, próbáljon túlzottan ellenes gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót, például aszpirint vagy ibuprofent. Egy másik hasznos otthoni kezelés az, hogy egy rugalmas kötést használj a lábad körül. A kötésből történő összenyomás segít a fájdalom csökkentésében és a véráramlás javításában.

szempontok

Ha a tünetei az izomfáradtság eredménye, lassúbb tempóban vagy rövidebb távolságban próbálkozhat. Az idő múlásával fokozatosan növelje a gyalogos távolságot, és ne próbálja meg hosszan sétálni. Ha a tünetei továbbra is fennállnak vagy rosszabbodnak, akkor ez orvosi probléma lehet. Orvosi segítséget kérjen, ha lábadon láz, bizsergés vagy zsibbadás jelentkezik, véraláfutás, duzzanat, hidegség vagy sápadtság a lábadban, vagy ha bármilyen más tünete van, amit a házi segítség nem segít.