Mi okozza fájdalmat 3 nappal a láb edzés után

Ha három napig izomfájdalmat tapasztalsz a lábad kijavítása után, valószínűleg késleltetett izomfájdalmat szenvedsz. Ez a körülmény általában nem következik be közvetlenül az edzés után. A fájdalom 24 és 48 órával jelentkezhet a testmozgás után, és a kellemetlenség legfeljebb egy hétig tarthat. Abban az esetben, ha a fájdalom továbbra is fennáll, és nem reagál a kezelési módokra, forduljon orvosához. Súlyos sérülést okozhatott edzés közben.

Okoz

Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint az izomfájdalom legvalószínűbb oka az izomszálakban előforduló apró könnyek. A gyakorlatban bekövetkező változások leggyakrabban késleltetett izomgyengesedést okoznak. Ha megnövelte a lábélzeten alkalmazott súlyát, vagy hány ismételt reprodukciót hajtott végre, akkor valószínűbb a feltétel.

Excentrikus összehúzódások

Az izmok fájdalmasodása a lábadban néhány nappal a lábmozgás után gyakran jár az excentrikus összehúzódásokkal az edzés során. Az excentrikus összehúzódások akkor jelentkeznek, amikor az izom aktiválódik, és a külső külső terhelés miatt hosszabb időre meghosszabbodik. Ha ez megtörténik, izomfeszültsége magas. Ha olyan aktív edzést végez, amelyik a négyeseket foglalja magába, például a dombos terepen való sétáció során, az izomcsoport minden egyes lépésnél excentrikus összehúzódásokon megy keresztül. Ha a quadjaid nincsenek naponta használva, az izomszálak sérülést szenvednek, ahogyan az edzést elvégzi – akkor maradhatsz érzelmileg és fájdalmasan napokkal később.

Kezelés

A gyulladáscsökkentő gyógyszerek a leghasznosabbak az edzés utáni fájdalomtól való megszabadulni. Vigye be az ibuprofent vagy acetaminofent, ha szükséges, hogy megkönnyítse a kellemetlen érzést a lábadban. A jég alkalmazása hasznos lehet az izomfájdalom csökkentésére is. Jégcsomagot alkalmazzon a lábakra és 15 perces időközönként hagyja az egész napot.

Szakértői Insight

Egyes késleltetett izomfájdalmak kezelésére alkalmazott terápiák bizonyítottan nem hatásosak. Egy 2003-as tanulmány szerint a “Journal of Strength and Conditioning Research” című tanulmány szerint a masszázs, az ultrahang és az edzés előtt történő nyújtás hatástalan kezelésekként nevezték el a késői kezdetű izomfájdalom kezelésére.

Míg fájdalmat érez, kerülje a lábad gyakorlását legalább 1-2 napig a tünetek megjelenése után. Ha úgy dönt, hogy továbbra is gyakorolja az izmok gyógyulását, végezzen olyan edzésprogramokat, amelyek a test más területeire irányulnak, mint például a karjaid és az alapvető izmok. Miután elkezdte újra dolgozni a lábad, csökkentse a testsúlyát és fokozatosan növelje az edzés intenzitását egy-két hét alatt.

szempontok