Miért fontos az izomviszony a sportban?

Az egyik közös nevező a legtöbb sportoló között, függetlenül attól, hogy mi a sportja, fut. Az izomterhelés fontosságának megértése a sportban, különösen a futás közben, segíthet abban, hogy jobb általános teljesítményt biztosítson, miközben részt vesz a sportban. Erős, egészséges izmok segítenek Önnek a távolságon, függetlenül attól, hogy milyen sportágban vesz részt.

Lábizmok

Akár focizni futsz, akár négynegyed teljes kosárlabdázni vagy maratont versenyezni, a lábizmjaid biztosítják a szükséges erősséget és kitartást. A jól fejlett quadriceps és a borjú izmok hosszú utat mutatnak, hogy segítsenek egy hosszú játékon vagy versenyen. Meg kell erősíteni és fejleszteni kell a két izmot a láb hátulján, a soleus és a gastrocnemius, az állóképesség és a megfelelő formában. Az “Anatomia futása”, Joe Puleo és Dr. Pat Milroy rámutatnak a borjak erejére, hogy előrelépjenek, amikor a futás e két izomból származik.

Az izomsűrűség szempontjai

A sport erőteljes viselkedésének tudománya nagyon mélyreható, de Tudor O. Bompa “Erőssége, Izmos állóképessége és a sport erőssége” című tanulmányában jól mutatja, hogy a kitartás, az erő és a sebesség a jó teljesítmény kulcsa. Az izomterhelés és az erő kombinációja lehetővé teszi, hogy egy sportoló hosszabb ideig többször megismételje az ellenállást az ellenállással szemben. Pontosabban, a sportok, mint a távoktatás, az evezés, a kerékpározás és a sífutás nagyobb követelményeket támasztanak az izmos állóképességgel szemben.

Az állóképességi bázis építése

Olyan sportolónak, aki sportot végez, ahol az izomterhelés különösen fontos, türelmesnek kell lennie. Puleo és Milroy a “Futó anatómia” -on azt sugallják, hogy az izmosság szilárd alapjainak kiépítése, különösen a futók számára, akár egy évtizedet is igénybe vehet a maratonistól és öt évig a rövidebb távolsági futóknak, hogy elérjék a csúcsteljesítményt.

Erõ és kitartás Egyenletes izmos állóképesség

Nem lehet eléggé hangsúlyozni egy olyan sportoló számára, aki az erő és az állóképesség kombinációját eredményezi az izomviszonyban. Ismét utalva Bompa tanulmányára, elmagyarázza, hogy az izommatosodás kiemelkedő fontosságú a ciklikus sportnak. Ezek olyan sportok, amelyek folyamatos mozgásokra, például futásra, kerékpározásra, sífutásra, síelésre és korcsolyázásra van szükség. Bár az izomállóképesség minden sportoló számára fontos, egyes sportok, például a kosárlabda, a jégkorong és a labdarúgás nagyobb egyensúlyt igényelnek a sebesség és az erősség mellett az állóképesség mellett.

Az izomviszonyok elérése

Ahhoz, hogy elérje a szükséges izom-kitartást, hogy sikeres legyen a sportban, meg kell tennie a megfelelő edzést. Puleo és Milroy különleges erõs edzésmozgásokat és edzéseket kínálnak, amelyek segítik az izomviszonyok kialakulását teljes test, mag, súly és kardiovaszkuláris gyakorlatok kombinációján keresztül. Az a sportoló, aki a megfelelő edzéssel maximálisan kitűnő izmos állóképességet ér el, képes legyőzni még az örökölt izomhiányokat is, hogy sikeres legyen a kiválasztott sportban.