Miért viselnek nyomást a kerékpározás során?

A jól felszerelt motoros nadrág annyira népszerűvé vált, hogy stílusa befolyásolta az alkalmi divatot. Mostanra gyakran viselnek olyan embereket, akik még csak nem is rendelkeznek biciklivel. A kerékpáros tevékenységeken belül és kívül, a kompressziós nadrágok javítják a kényelmet, csökkentik a kopását és segítenek a véráramlásnak a gyorsabb helyreállításhoz. Emiatt a rövidnadrágokon kívül kompressziós ujjakat, felsőrészeket, zoknit és alsóneműket is kaphat.

Mivel a kompressziós ruhák a bőre ellenállnak, nem engedik a levegő áramlását a felület hűtésére. A felszíni kapillárisoknak nem kell annyira kiterjedniük, hogy melegítsék a bőrt, így több vér áramlik az izmok. Ez az izmokat szépen és melegen tartja. Ha kompressziós ruhát visel egy forró napon, akkor óvni kell a túlmelegedéstől.

Mivel a kompressziós ruhadarabnak nincs laza anyaga a dörzsöléshez a bőrödön, a mozgó részek nem lesznek kopásai, különösen fájdalmasak az izzadókkal. Ez elsősorban a csípő és a váll ízületein fordul elő, de akkor is előfordulhat, ha a lábai a kerékpáros vagy az ülésen mozognak. A férfiak és a nők tapasztalhatnak mellbimbókulcsot, így a kompressziós gyakorlat felső része jó lehetőség, ha hajlamos vagy erre a problémára.

Az ausztrál sportintézet által támogatott számos tanulmány megvizsgálta a sűrítés hatását az állóképességre. Az elmélete az izom összenyomódása, továbbá az erek megnyújtása, vérnyomásának növelése és ezáltal a vér visszaszorulása a tüdőbe az oxigénellátás érdekében. Az eredményeket összekeverték, de a sportolók a kompressziós ruházat viselésénél javultak az erőfeszítések aránya.

A laza bőr és a zsírszövet anatómiai területeit kompressziós ruhák tartják a helyükön. A karcsú, edzett sportolók még mindig vannak olyan testrészek, amelyek a kerékpáros mozgásra válaszul mozognak. A férfiak esetében ez a herék, a nők, a mellek. Sok férfi kerékpáros viselése kompressziós alsóneműt visel, ahelyett, hogy kényelmét és megjelenését választaná. A női sportolók sokáig sportos melltartót viseltek, de a kisebb melleknél a támasztó alsó részen elegendő támogatást találnak az alsóneműk vagy a melltartó hevederének kellemetlensége nélkül.

Az izmokat melegítse

Csökkentse a csípős kopásokat

Kitartás

Tartsa a dolgokat a helyén