Milyen edzés jó az idődben?

Ha ez a hónapod ideje, csábító, hogy elrejtőzik a borítók alatt, amíg a görcsök, a puffadás és az ingerlékenység el nem múlik, és visszatérhet a normális állapotba. Az a fáradtság, amely gyakran jár a korszakodban, megnehezítheti, hogy bármilyen testi elmozdulást tegyen a távvezérlő használatával. De a gyakorlása az Ön korában valóban segít csökkenteni a tüneteket, hogy jobban érzed magad. A megfelelő típusú testmozgás előnyös módja a havi periódusos tünetek kezelésének, így nem kell életét tartani.

A gyakorlat a legutolsó dolog az elmédben, ha van időd, de fontos szerepet játszhat a premenstruációs szindróma vagy a PMS tüneteinek kezelésében. Ha sok vizet adsz, és átveszi az over-the-counter fájdalomcsillapító gyógyszereket, elősegítheti a görcsök és a puffadás idejét. A testmozgás időközben segíthet a fájdalom enyhítésében, energiaellátásban és a hónapban abban az időben, hogy visszaszorítsa a depressziós tüneteket és ingerlékenységet. Azáltal, hogy gyakorolja az egyik első védekező mechanizmusát az időszakos tünetekkel szemben, havonta kevésbé súlyos PMS-t tapasztalhat.

Bizonyos esetekben a menstruáció nem lehetséges. Ha PPMD ​​vagy premenstruális dysphoricus betegségben szenved, tünetei olyan súlyosak lehetnek, hogy megzavarják a mindennapi életüket. A súlyos görcsök és a súlyos vérzések egyszerűen lehetetlenné teszik Önt, hogy gyakoroljon az időtartam alatt, és az állapotot a nőgyógyászon keresztül kell ellenőrizni és kezelni kell. A fűszerezett sportolók időközben inkább hajlamosak a menstruáció során bekövetkező sérülésekre. A nők egyszerűen gyengébb motornak állnak az időtartamuk öt-hét napja alatt, ami az edzés során fellépő izomtörések miatt sérülést okozhat. Kerülje a nagy intenzitású edzést az időtartam alatt, és gyakorolja az alacsony intenzitású, mégis hasznos módszereket.

A könnyű aerob aktivitás segít megőrizni a szervezet feletti ellenőrzést, miközben enyhítheti néhány időszakos tünetét. A gyaloglás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy élvezhesse ezeket az előnyöket. Séta a munkához, távolodjon el az épületétől, vagy tegyen pontot egy vacsora után sétálni, hogy megkönnyítse a görcsöket és a puffadást. Ha tampont használsz, az úszás segíthet a hátfájás enyhítésében. A víz súlytalansága is segít kényelmesen mozogni.

Időszakában a görcsök, az izomfáradtság és a hátfájás mind megzavarhatják a napot. A jóga osztály segíthet ezeknek a feltételeknek a javításában, mivel lassan nyújtja ki fáradt és izomzatát. Mozgásokat is végezhet egy edzőlabdán, hogy nyomást gyakoroljon a hasra a megkönnyebbülés érdekében. Bizonyos pózok, mint például a macska póz vagy a helyreállító póz, lehetővé teszik, hogy nyújthassák a hátsó izmait, miközben olyan pozíciókat feltételeznek, amelyek kényelmesek az Ön korában. Vegyen részt egy osztályban, vagy béreljen egy jógás DVD-t a könyvtárból, hogy felfedezzen olyan pózokat, amelyek időszerűbbé teszik a tüneteid elviselhetőségét.

Előnyök

Problémák

Könnyű aerobik

Jóga