Milyen előnyökkel jár a búzafaggyú koleszterin és magas vérnyomás?

Wheatgrass nő az Egyesült Államokban és Európában. Az alternatív gyógyászatban a búzaszürke támogatói azt állítják, hogy számos egészségügyi előnye van, beleértve az antioxidáns hatásokat a szabadgyökök ellen, és potenciálisan káros molekulákkal, amelyek elpusztíthatják a sejtes DNS-t. Egyetlen klinikai vizsgálat sem bizonyult a búzafagaszterben a koleszterinszint csökkentésében vagy a magas vérnyomás kezelésében emberekben, bár az egyik állatokon végzett vizsgálat a nyúlban a koleszterinszint csökkentését mutatta.

Wheatgrass története

Ann Wigmore az 1960-as években az amerikai közvélemény figyelmét felhívta a búzára. Wigmore alapítványát, a Creative Health Institute-ot többször beperelte azért, hogy megalapozatlan állításokat tegyen arról, hogy a búzafaggyal 1998-ban halálát megelőzően számos betegség, köztük az AIDS is gyógyítható.

Tanulmányok

Egy, a Sharma University of India Egészségtudományi Egyetem által végzett, a kísérleti és klinikai farmakológiai módszerek és eredmények című 2010. májusi számában közzétett állatvizsgálat a búzafaglyuknak a nyúlra gyakorolt ​​hatását indukált hypercholesterinaemiával vizsgálta. Harminc nyulakat három csoportra osztottunk: egy a normál étrendre, egyet a magas zsírtartalmú étrendre és egy a nagy zsírtartalmú diétára, a búzadaggal. A nagy zsírtartalmú búzadrágot kapott csoport csökkentette a teljes koleszterinszintet és a nagy sűrűségű lipoproteint, a “jó” koleszterint. Nem végeztek emberi vizsgálatokat annak bemutatására, hogy ez az előny kiterjesztené-e az emberekre.

kockázatok

Bár a búzafűnek kevés bizonyított előnye van, ismerte a kockázatokat. Mivel a füvet elfogyasztják, penészekkel, baktériumokkal és gombákkal szennyezett. A terhes vagy szoptató nők ezért nem vehetnek búzát, ezért az American Cancer Society tanácsot ad. Hányinger, fejfájás, csalánkiütés vagy torokdaganat előfordulhat, röviddel a búzafű emésztése után. Ezek a tünetek egy allergiás reakció részeként jelentkezhetnek, bár a búzafagasztók azt állítják, hogy ezek a reakciók előfordulnak, mert a búzakorrág leöli a toxinokat.

szempontok

Ne cserélje a búzafagyt az előírt gyógyszerekre az ismert egészségi állapotok, mint például a magas koleszterinszint vagy magas vérnyomás kezelésére. Mivel nincs hatása klinikai bizonyítékra, fejlődési rendellenességeket alakíthat ki, ha a búzafagyt helyettesítheti a bevált gyógyszerekkel. Beszéljen orvosával, mielőtt hozzáadná a búzafagaszt a gyógyszeres kezeléshez, ha magas koleszterinszintje vagy vérnyomása van, vagy bármilyen más egészségügyi probléma.