Milyen előnyökkel jár a D-vitamin és a fogyás?

A D-vitamin nagy figyelmet szentel az egészségre gyakorolt ​​hatásának, és mivel a hiány általában a téli hónapokban, hideg éghajlaton fordul elő. A napsütéses vitamin, a D-vitamin szintén kapcsolódik a fogyáshoz és a súlygyarapodáshoz. Az új bizonyítékok néhány ígéretes tényezőt mutatnak a D-vitamin bevitelével és a testtömeg egészségével kapcsolatban.

A D-vitamin-hiány lehet, hogy jobban fogékony a súlygyarapodásra. A Minnesota Egyetem Orvosi Iskola Shalamar Sibley szerint a D-vitamin aktív szerepet játszik a fogyás csökkentésében a kalória-korlátozás révén. Sibley azt sugallja, hogy a testsúlycsökkentés felé vezető biológiai úton a D-vitaminhiányos állapotok gátolják.

A D-vitamin hiánya megnehezítheti az Ön számára a fogyást, de a túlsúly megakadályozhatja a D-vitamin hiányosságát, James Dowd, a “The D-vitamin Cure” szerzője szerint. Az alacsony D-vitamin szint is hozzájárulhat a túlsúlyos krónikus betegségekhez, mint például az ízületi gyulladás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség.

Mivel a D-vitamin hiányos, még egy keskeny dőlésszög is, zavarhatja az alvásodat, az orvosi hipotézisek 2012. augusztusi számában megjelent jelentés szerint. A jelentésben a kutatók elmagyarázzák, hogy a D-vitamin hiánya fontos szerepet játszik az alvászavarok kialakulásában és kezelésében. Az alváshiány súlygyarapodáshoz vezethet. A 2013. decemberi “American Journal of Epidemiology” megjegyzi egy tanulmányt, amelyben az éjszakai 5 órát vagy annál kevesebbet aludtak, akiknek 40 százalékkal nagyobb volt a súlygyarapodási kockázata, mint azok, akik éjszakánként 7-8 órát aludtak.

Sibley tanulmánya arra törekedett, hogy megállapítsa, hogy a D-vitamin bevitele növeli-e a kalóriaellenőrzéssel csökkentett étrendet. Az eredmények pozitívak voltak. Amikor a résztvevők 1 nanogramm / milliliter D-vitamint kaptak, a testsúlycsökkenés egy fél fonttal nőtt. Amikor a D-vitamin aktív formáját adták, a testsúlycsökkenés egy negyed fonttal nőtt.

A D-vitamin és a fogyás közötti kapcsolat biztató hír. A 14 és 50 év közötti felnőtt férfiak és nőstények naponta 5 mikrogramm D vitamint igényelnek. Az 50-70 év közötti felnőtteknek napi 10 mikrogrammra kell növekedniük. A 70 év feletti személyeknek napi 15 mikrogrammot kell venniük. A D-vitamin forrásai közé tartoznak a tejtermékek, a hal, a megerõsített gabonafélék, a kenyér és a napfény. A szervezet képes elnyelni annyi D-vitamint, amennyire csak a napsütésben kell.

D-vitamin-hiány

Egy Vicious Circle

D-vitamin, alvás és súly

D-vitamin hozzáadása

Ajánlások és bevitelek