Milyen testrészek futnak a futópadok?

A futópadok az egyik legjobb szív- és érrendszeri edzést kínálják, mivel egész testüket működtetik. Olyan mozgásszabadságot kínálnak, amely az izmok egész testét összekapcsolja, és izomtisztít, ahogy kalóriát éget.

combok

A combcsontjaid (a combok hátsó része) és a quadricepszek (a combok eleje) a futás és a séta munkájának nagy részét teszik. A meredekség emelése a futópadon növeli a terhelést a combnyeregeken és a golyókon (hátul).

Csípő és fenék

A gluteális izmok összehangoltan működnek a hüvelykujjával, hogy futás közben hajtómotorokat biztosítsanak. Az izmok a csípőjében emelik fel a térdét az övről minden lépéssel.

Borjú

A borjak hátsó részében lévő izmok (gastrocnemius és soleus) minden lépéshez kapcsolódnak. A futás és a gyaloglás az izmok elülső részében (tibialis anterior) is működik.

Mag

A bordacsont és a csípő között csekély csont áll tartani. Ehelyett a “mag” izmok tartják felfelé a futás vagy a séta közben. A magizmok a felső és az alsó test közötti hatalom átadására szolgáló csővezetékként is működnek, lehetővé téve a karok szivattyúzását a lejtéshez.

Felsőtest

A bicepsz és a mellkasa (mellkas) szivattyúzza a karját, miközben sétál vagy fut.