Milyen típusú kereket használnak a trek 700 kerékpárhoz?

A Trek 700 kerékpár hibrid kerékpár férfi és női modellekben kapható. Mindkettő 700c kerekeket, a legnagyobb általános használatra tervezett kereket használ. A 700c a kerék gumiabroncsának átmérőjét jelenti, milliméterben, de adott gumiabroncs szélességétől és mélységétől függően az átmérő nagyobb vagy kisebb lehet, mint 700 mm.

A Bontrager 550

A Trek 700-as szabványos kerék egy Bontrager 550 alumínium ötvözet csavarokkal és keréktárcsákkal. A Bontrager 550 első és hátsó kerekei 36 küllős tárcsával rendelkeznek, ami a modern kerékpár-gyártás alapja. A Bontrager H4, amely 35 mm átmérőjű, a Trek 700-as gumiabroncs. A legszélesebb 700c-es gumiabroncs 2010-ben általánosan elérhető, elsősorban kerékpáros túrákhoz vagy rekreációs lovagláshoz. Minél szélesebb a gumiabroncs, annál jobban elnyeli a közúti akadályok vagy dudorok hatását. A Bontrager H4 alkalmas terepjárásra is, például jól karbantartott piszokvonalakra.

Szinkron

A Trek 700 hátsó kereke hétfokozatú Shimano kazettával rendelkezik, a fogaskerék mérete 14-34 fog. Minél kisebb a hátsó fogaskerekek foga, annál nehezebb pedálozni. Ha a kazettát kicserélni kell a sérült fogazott fogak vagy egyéb problémák miatt, szerezzen be egy másik hétsebességes kazettát. A több vagy kevesebb sebességű kazetták nem illeszkednek az agyhoz, és szükségessé teszik, hogy a hátsó váltó és a sebességváltó helyettesítse azokat, amelyek kompatibilisek a kazetta sebességével.

Elérhetőség

A Bontrager 550 és a Bontrager H4 elsősorban a teljes Trek kerékpárokon és más márkán szerepelnek, és általában nem külön megvásárolhatók. Ha meg kell cserélni a kereket vagy abroncsot, akkor különböző modelleket kell vásárolnia, kivéve, ha megtalálta a használt pótkereket vagy abroncsokat. Azonban a jól felszerelt kerékpár üzletek 700 köralakú kerekekkel és abroncsokkal rendelkeznek, amelyek illeszkednek a Trek 700-hoz.

Csere keresése

A kerék és a gumiabroncs egy Trek 700-on helyettesíthető bármely más 700c kerékkel és abronccsal. De a keréknek és a gumiabroncsnak kompatibilisnek kell lennie. A 35c gumiabroncsokhoz tervezett kerekek túlságosan szélesek ahhoz, hogy a bőrösebb gumiabroncsokat befogadják. A keskenyebb gumiabroncsok gyorsabbak, de a durva utakon nem kezelik. Általános szabályként, ha gumiabroncsokat keresel, szerelje be azokat, amelyek szélesebbek, mint a keréktárcsa, de nem annyira szélesek, hogy a talajra összenyomva felborulnak a kerék felett.