Milyen tokoferil-acetát lehetséges egészségügyi hatásai vannak?

A tokoferol-acetát, amelyet E-vitamin-acetátnak is neveznek, E-vitamin egy formája, amely összekapcsolja a vitamint és az ecetsavat, amely egy szerves vegyület, amely az ecet fő összetevője. A tokoferol-acetát számos potenciális táplálkozási és egészségügyi alkalmazással rendelkezik, és általában a szájon át adott kiegészítőkben és a bőrön alkalmazott dermatológiai krémeknél is megtalálható. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen tokoferol-acetátot használna annak érdekében, hogy biztonságban legyen.

Kozmetikai felhasználások

A tokoferol-acetát az E-vitamin leggyakrabban használt formája a napvédőkben és a bőrápolási termékekben, a “kozmetikai termékek és nem élelmiszer termékek tudományos bizottsága” szerint. A tokoferol-acetátnak foto-védő tulajdonságai vannak, amelyek védik a bőrt a napsugarakból származó káros ultraibolya sugárzás ellen. A tokoferol-acetát védő funkciója akár csökkentheti a bőrrák kialakulásának a napi túlzott expozíció miatt bekövetkező kockázatát is, azonban további kutatásokra van szükség ennek a hatásnak a validálásához.

Szájon át történő alkalmazás

Orális kiegészítőként a tokoferol-acetát segíthet az E-vitamin-hiány kezelésében és megelőzésében. Az E-vitamin más formái gasztrointesztinális szorongást okozhatnak, míg az E-vitamin-acetát általában emésztőcsatornáiknál ​​nagyobb mértékben tolerálható az ecetsav hozzáadása miatt. A Linus Pauling Intézet szerint az E-vitamin hiánya neurológiai problémákat okozhat, mint például az izomgyengeség és az egyensúlyhiány és koordináció.

óvintézkedések

A tokoferol-acetátot általában biztonságosnak tartják, és nagyon alacsony a toxicitási ráta, a “International Journal of Toxicology” szerint. Ha az ajánlott napi adagot választja, az E-vitaminnak kevés mellékhatása van. Azonban a nagy dózisú tokoferol-kiegészítők károsíthatják a szervezet természetes vérrögképző képességét, ami növelheti a vérzés kockázatát. Egyes orvosok azt javasolják, hogy az E-vitamin-kiegészítést egy hónappal a műtét előtt megszüntessék.

ajánlások

A Linus Pauling Intézet kijelenti, hogy a tokoferol-acetát ugyanolyan bio-elérhető, mint az E-vitamin egyéb formái, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan hatásos az E-vitamin eljuttatására a szervezetben, mint más E-vitamin-kiegészítők. A táplálékkiegészítők hivatal szerint a felnőttek naponta 15 mg E-vitamint kapnak, míg a gyermekek életkoruktól függően 11 mg-ot vagy annál kevesebbet fogyasztanak. Beszéljen orvosával, hogy megállapítsa, mennyi E-vitamint kell szednie, és hogy az E-vitamin acetát formája megfelelő-e az Ön számára.