Mit csinál a búzafű a rendszerében?

A búzadrágot, amelyet néha kanapéznak neveznek, a búzamagokból csírázik, és bővelkedik az egészségre gyakorolt ​​előnyeivel szemben. A búzadrágot általában kapszulákban por alakban fogyasztják el vagy fogyasztják. Klinikai vizsgálatok azonban a búzafagasz emberre gyakorolt ​​hatásaira kevés, jegyzi meg az American Cancer Society. Azonban a búzafagyt a hagyományos gyógyászatban használták számos betegség kezelésére. Mivel a búzadrág hét-tíz napig terjed, a mikrobiális szennyeződés előfordulhat, és káros hatással járhat az étkezés során.

A Wheatgrass a Memorial Sloane Kettering Cancer Center szerint a vitaminokat tartalmazza: A, C, E, K és mind a nyolc B-vitamin. Ezenkívül biztosítja az ásványi anyagokat vas, magnézium, kalcium és szelén. Ez egy aminosavforrás, amely a fehérje építőköve. A Wheatgrass klorofill is tartalmaz, amely a zöld színű pigment. Úgy gondolják, hogy a klorofill növeli a vér oxigénszintjét, jelentette be az American Cancer Society, de hiányzik az orvosi szakirodalom és a klinikai vizsgálatok, amelyek igazolják ezt a hatást.

A Phytotherapy Research 2006-ban közzétett tanulmány frissen hajtott búzát és porított búzát tartalmaz antioxidáns tartalmukra. A tudósok azt találták, hogy a tápanyagban gazdag talajban gazdag búzagrózsa a legmagasabb antioxidáns tartalmú volt, szemben a porított búzadaggal és a szabályos talajban és csak a talaj nélküli vízben levő búzadaggal. Megvizsgálták a búzát a patkánymájsejteken, és megállapították, hogy a búzafű antioxidáns aktivitása csökkentette a sejtek oxidációját.

A Wheatgrass a Memorial Sloane Kettering Cancer Center szerint a galluszsav nevű vegyületet tartalmaz. Valójában egy, a “Molecular Cancer Therapeutics” -ben 2008-ban publikált tanulmány megállapította, hogy a galluszsav gátolta az egerek prosztata tumor növekedésének proliferációját. A búzadara szintén tartalmaz egy apigenin nevű bioflavonoidot. Egy 2008-ban ugyanabban a folyóiratban megjelent tanulmányban a tudósok az apigenin humán emlőráksejtekre gyakorolt ​​hatását vizsgálták a tesztcsövekben. A nagy dózisú apigenin gátolja a rákos sejtek növekedését. Az apigenin hatását azonban a rákos betegekben nem határozták meg.

Vannak jelentések a daganatok zsugorodásáról a rákos betegek körében, akik búzafagyt fogyasztottak, de ezeknek az állításoknak a támogatására irányuló klinikai vizsgálatok hiányoznak. A búzafű juice megakadályozhatja a csontvelő toxicitását, amit a kemoterápia okozhat, a 2007-es “Táplálkozás és rák” című tanulmány szerint. A tudósok ezt tesztelték a kemoterápiában részesülő emlőrákos betegeken. Néhányan az első három kemoterápiás ciklus során naponta egyszer 60 milliliter búzadagot adtak. Összehasonlítva a kontroll csoporttal, aki nem volt búzafűlé, a búzagrasslé csoportban több betegnél végül kisebb kemoterápiás dózisokra volt szükség, és idő előtt befejezte a kezelést. A búzakorrék mellékhatásai között egyes pácienseknél nőtt a hányinger.

A 2002-es “Scandinavian Journal of Gastroenterology” c. Tanulmányában a tudósok három uncia friss búzaszelet-juice-t adtak néhány olyan fekélyes colitis betegnek, akik orvosi kezelést kaptak és placebót adtak más betegeknek. A kutatók azt találták, hogy a búzadzsírt tartalmazó betegeknél csökkent a tünetek súlyossága, beleértve a fájdalmat, a hasmenést és a végbél vérzést a placebo csoporthoz képest. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a búzafaggyulának gyulladásgátló hatása lehet, amely csökkentheti a krónikus bélgyulladást vagy fekélyes vastagbélgyulladást. A búzagrász hatását a test más területein fellépő gyulladásra nem határozták meg.

Tápanyagokat biztosít

Antioxidáns hatása van

Rákellenes vegyületeket tartalmazhat

Potenciálisan segíthet a rák kezelésében

Csökkentheti a gyulladást