Mit jelent a vitamin az étrend-kiegészítőkről?

Az USA Pharmacopeia, az USP, olyan szervezet, amely minőségi vizsgálatokat és a táplálékkiegészítők ellenőrzését végzi. Ha minden teszt elhalad, akkor a kiegészítõ cég bemutathatja az USP jóváhagyási pecsétet az étrendkiegészítõ címkéjén, csomagolásán és forgalmazási anyagain. Azt is biztosítja Önnek egy gyors és egyszerű módja annak, hogy megalapozott döntést hoz arról, hogy melyik kiegészítő márka választani. Mindössze annyit kell tennie, hogy keresse meg az USP jóváhagyási pecsétet, hogy tudja, hogy egy adott vitamin-kiegészítő tartalmaz-e valódi és pontos információkat.

1994 előtt nem volt “nagy testvér”, aki több ezer különféle vitamin-kiegészítőkről figyelt. 1994-ben a kongresszus elfogadta a táplálékkiegészítő egészségügyi és oktatási törvényt, amely meghatározta az étkezési összetevőket, mint vitaminokat, ásványi anyagokat, növényeket, növényi anyagokat, aminosavakat vagy étrendi anyagokat a táplálék kiegészítésére Vagy koncentrátum, metabolit, összetevő és kivonat. “Az új törvény értelmében az étrend-kiegészítők ugyanazok a szabályok és előírások voltak, mint az élelmiszerek. 2007-ben az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság elkezdte felügyelni a táplálékkiegészítőket, Hogy minden étrendkiegészítő cégnek eleget kell tennie az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság jelenlegi “helyes gyártási gyakorlatának” a táplálékkiegészítőkre vonatkozóan, amelyek a minőséget és a pontosságot támasztják alá a termelés során, bár a táplálékkiegészítés “azonossága, tisztasága, minősége, ereje és összetétele” Az Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hivatal, ez a részleg korlátozott erőforrásokat és személyzetet végezhet rutin vizsgálatok és Laboratóriumi vizsgálatok.

Az USP egyike annak a néhány, szövetségileg elismert független szervezetnek, amely minőségi tesztelési és ellenőrzési programot kínál a vállalatok kiegészítéseként annak ellenőrzésére, hogy kiegészítéseik megfelelnek-e az Élelmiszer- és gyógyszeradminisztráció szabályainak. Az USP laboratóriumi teszteléssel ellenőrzi a “minőségét, tisztaságát és hatásosságát”. Az USP megvizsgálja a vállalat szabványos működési eljárásait és egyéb dokumentumokat, és ellenőrzi a gyártási létesítményt, hogy ellenőrizze az Élelmiszer- és Kábítószerügyi Igazgatások “A jelenlegi helyes gyártási gyakorlat” eleget téve. Az USP folyamatos ellenőrzéseket végez az üzletekben értékesített kiegészítők véletlenszerű tesztelésével annak érdekében, hogy továbbra is megfeleljen az USP-szabványoknak és az élelmiszer- és kábítószer-kezelési irányelveknek. Ezt a programot az Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal nem írja elő. A kiegészítő vállalatok önként keresik az USP hitelesítési programját, hogy az ügyfelek elégedettségét biztosítsák, és garantálják, hogy a vitamin-kiegészítés tiszta, és a kiegészítéssel kapcsolatos információk igazak és pontosak.

Ha az összes teszt elhalad, akkor az USP lehetővé teszi a kiegészítő cég számára, hogy “jóváhagyási pecsétet” helyezzen el a termékére. Ez az ellenőrző pecsét a kiegészítő tények címkéjén található a terméken. A jóváhagyás pecsétje azt jelenti, hogy a kiegészítés a szövetségi előírások szerint készült, tartalmazza a pontos összetevőket, a pontos hatást és a címkén feltüntetett pontos mennyiséget. Az USP jelölés azt is jelenti, hogy a táplálékkiegészítés nem tartalmaz jelentős szennyezőanyag-koncentrációt, például nehézfémeket, toxinokat vagy egyéb szennyeződéseket, amelyek károsíthatják egészségét. Az USP garantálja, hogy a kiegészítőkben használt kapszulák vagy tabletták megfelelően feloldódnak a szervezetben. Az USP jelölés azt is biztosítja, hogy a csomagoláson és a címkén szereplő információk ne félrevezetőek legyenek.

Ne feledje, hogy az USP és más hasonló szervezetek jóváhagyási plombái nem teljes mértékben garantálják a biztonságot. A jóváhagyás pecsétjei nem garantálják, hogy az előírt gyógyszerekkel biztonságosan pótolhatja a kiegészítőket. Nincs garancia arra, hogy egészségügyi ellátást kap a kiegészítőkből. A pecsét nem azt jelenti, hogy a kiegészítés bármely egészségre vonatkozó állításra vagy orvosi állapot kezelésére hatásos. Nincs garancia az esetleges mellékhatásokra, amelyek a vitaminok pótlása során tapasztalhatók. Ezért beszélje meg kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy dietetikusával a vitaminok vagy étrend-kiegészítők szedését.

Szövetségi rendelkezések

US Pharmacopeia, USP

USP jóváhagyási zárójel

Legyen tudatában