Mit tudok elhelyezni a futópad alatt, hogy megállítsam a zajt?

A futópadok zajt okoznak a mozgó öv és a futó motor miatt. Ezeket a zajokat minimálisra csökkentheti úgy, hogy a gép alá helyezi a futópadot. A fitness részleg és a futópad szaküzleteinek áruházai treadmill szőnyegeket árulnak, amelyek nemcsak a zaj csökkentését, hanem a padló védelmét is szolgálják.

A futószőnyegek gyakran fekete gumiból készülnek, de PVC-ből vagy habból is készülhetnek. A futópad szőnyegek különböző méretűek. Válasszon olyan méretet, amely lehetővé teszi, hogy a gép lábai biztonságosan leüljenek a szőnyegre, és egy kicsit többet érjenek el a széleken. Ne érjen olyan nagy méretű szőnyeget, hogy elakadjon, és kijutási veszélyt okozzon. A vékony szőnyeg nem feltétlenül csökkenti a zajokat, és nem védi a padlót és a vastagabb szőnyeget.

A futópadok vibrálnak a motor erejétől, a szíj mozgásától és a felhasználó hatásától. A futópadok segítenek csökkenteni a futópad vibrációját és zaját a hangok elnyelésével. A kéreggumi és a habszivacs a legjobb munkát végzi a futópad zajának elnémítása miatt.

A futópad szőnyegek a futópad zajának csökkentése mellett más előnyöket is kínálnak. A Horizon Fitness egy taposómalom szőnyeg használatát javasolja a szőnyegről a futópadra átvihető statikus elektromosság csökkentése érdekében. A szőnyeg megkönnyíti a futópad alatt és környékén történő tisztítást. Ezenkívül védi a padlót a futópad lábai és padlóburkolatai között.

Ha a gép alá helyezi a futópadot, és még mindig sok zaj keletkezik, akkor a zaj jelezheti, hogy valami nincs rendben a futópadon. Ellenőrizze, hogy vannak-e laza anyák vagy csavarok, amelyek túlzottan csörömpölő hangokat okozhatnak. Az öv csiszoló vagy dörzsölő hangokat okozhat, ha nincs középpontja vagy kenést igényel. Forduljon a futópad gyártójához hibaelhárítási tanácsokért, ha a zaj túl nagy, és a futópad nem segít.

A matóda méretezése

Zajcsökkentés

Egyéb előnyök

szempontok