Paradicsom fogyni

Az étkezés, amelyet étkezés közben választott, különbséget tesz abban, hogy mennyire sikeres vagy. Az Országos Egészségügyi Intézményeknél alkalmazott orvosok általánosan elfogadott irányelvei közé tartozik a transzzsírok elkerülése, kevesebb feldolgozott élelmiszer fogyasztása, a telített zsírok korlátozása és a finomított cukor mennyiségének csökkentése. A paradicsom jó hatással van a testsúlycsökkentésre és a teljes egészségre.

A kertészeti osztályozásban gyümölcsként tekintett paradicsom az Amerikai Földművelésügyi Hivatal élelmiszeripari piramisának növényi kategóriájába tartozik. A megfelelő számú zöldség, pl. A paradicsom fogyasztása naponta segíthet a megfelelő tápanyagok megszerzésében, a kalóriabevitel alacsony szinten tartásában, a teljes fogyásban és esetleg a fogyásban, a Központok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjának kiadványa szerint. Míg napi 1 és 2 1/2 csésze zöldséget kell fogyasztani, amikor 1.200-1.800 kalóriás étrendet fogyasztanak, a zöld és zöldségfélékben hetente zöldségedényednek körülbelül egyharmadát kell megenni, a másik pedig Kétharmadát babból, zöld zöldségből, keményítőtartalmú zöldségből vagy más zöldségből.

A fogyókúra során fogyasztott kalóriák száma nem csak a fogyás sebességét érinti, hanem azt is, hogy egyáltalán lefogy-e. A paradicsom alacsony a kalóriákban, és ideális étrendet teremt. A nagy paradicsomnak 33 kalóriája van – egy közepes, 2 3/5-es paradicsomnak 22 kalóriája van. A szilva paradicsomnak 11 kalóriája van, és egy 1/2 csésze apró, cseresznyeparadicsom 13 kalóriát tartalmaz, az USDA Nutrient Data Laboratory szerint. Connie Guttersen, a regisztrált dietetikus és a “The Sonoma Diet” szerzője szerint a paradicsom alacsony kalóriatartalmú értékei és egészségi előnyei a “hatalom” kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy jó az Ön súlyára és egészségére.

A paradicsom szinte nem zsíros, így jó ételeket fogyaszt, ha követi az alacsony zsírtartalmú fogyás tervét. A paradicsom töltelékszálas, 1,5 vagy 2,2 g rostot tartalmazó közepes vagy nagy paradicsommal. A paradicsomon természetesen előforduló cukrok, kálium, C-vitamin és kis mennyiségű fehérje is található. Ha az alacsony zsírtartalmú étrend helyett alacsony zsírtartalmú étrendet fogyaszthat, a nagy vagy közepes paradicsom mindössze 7 vagy 5 gramm szénhidrátot tartalmaz, ezáltal egészséges, alacsony szénhidrát-választékkal.

A paradicsom magas víztartalma segíthet a fogyásban, mert kevésbé érezzük magunkat, ha egy-két paradicsomot eszünk. Az olyan élelmiszerek, mint a magas víztartalmú paradicsom, az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek kategóriájába tartoznak, amelyről a CDC magyarázza, hogy növelheti a fogyás sikerét. Ezenkívül a paradicsomban lévő likopin kevésbé valószínű, hogy rákos megbetegedéseket fog kifejleszteni, miközben megvédi a szívét a betegségtől, egy olyan cikk szerint, amely Liz Weinandy-t, az Ohio Állami Egyetem Orvosi Központjának bejegyzett dietetikusát tartalmazza.

Használja a paradicsomot a súlycsökkentési terv részeként egészséges, érett paradicsom lazításával az egészséges, nátriummentes paradicsomlé számára, finoman szeletelt paradicsomot hozzáadva pulyka vagy vegetáriánus hamburgerekhez, vagy levesekben a paradicsom használatával. Ha konzervdobozos vagy jarred paradicsomtermékeket használ, keressen olyan termékeket, amelyeknek kevés vagy semmilyen nátriumja van. Adjunk hozzá egy kis csésze kockára vágott paradicsomot spagetti mártás helyett őrölt marhahús, nagyvonalúan megszórjuk a zöld saláta apróra vágott paradicsommal, vagy egy paradicsomot és zsírmentes majonéz szendvicset ebédelni.

Élelmiszer-piramis elhelyezés

Alacsony kalória

Zsírok és tápanyagok

További előnyök

Stratégiák és megfontolások