Röplabda blokkolási szabályok

A röplabda játékosok olyan technikát használnak, amelyet blokknak neveznek, hogy megállítsák a támadást, általában tüskét, az ellenfél csapatától. A blokk végrehajtása érdekében a játékosok ugrálnak, a kezüket eléri a neten túlmutatva, és megakadályozzák, hogy a labda eljusson. Ahhoz, hogy egy jogi blokk legyen, a játékosoknak speciális szabályokat kell követniük, vagy megsérthetik a szabályokat. Ami egy pontot jelent az ellenfeleknek és a birtoklás elvesztését.

Ki tud blokkolni

Csak az elülső sorban lévő játékosok blokkolhatják a forgatást, és legalább kettő általában találkozik egy felső hitterrel. Egy játékos, aki elindít egy forgatást a hátsó sorban, nem engedélyezheti a blokk megpróbálását. Ha mégis, még ha nem is érti a labdát, akkor ez egy jogsértés.

Team Hits

A játék során a csapatoknak három lövése van ahhoz, hogy visszaadják a labdát a neten. A blokk nem számít a három találat egyikének mindaddig, amíg a játékos vagy a játékos keze a blokk tetején a net fölött van. Ha a kezük nem volt a háló fölött, akkor ez a három találat egyikének számít. Egy jogi blokk után az első találat bármely játékos, köztük a játékos, aki csak blokkolta a labdát.

Hibák blokkolása

A szabályokkal ellentétes az ellenfél szolgálatának blokkolása. A blokkolóknak is lehetőséget kell adniuk a támadóknak, hogy támadjanak. Ha a blokk megkísérli megzavarni az ellenfél játékát, vagy a blokk megérinti a labdát a hitter előtt, ez egy pont a másik oldalra.