Testsúlycsökkentési tervek a 13 évesek számára

A testsúlycsökkenés lehet egy kényes téma a tinédzser számára. A gyermekének az egészséges táplálkozással és a testmozgás ösztönzésével hosszú utat tehetünk abban, hogy segítsünk a 13 éveseknek a túlsúly megakadályozásában. Ne felejtsük el, hogy a gyermekkorban kialakult szokások gyakran felnõttekké válnak.

A tinédzserek a növekedés különböző időpontjaiban és fejlődési szakaszaiban haladnak keresztül. Fontos annak eldöntése, hogy a gyermek többet eszik-e, és úgy tűnik, hogy az egészségtelen gyakorlatok miatt súlyosodik, vagy azért, mert növekedési sebessége van. Mindig jó az egészséges táplálkozás és a testmozgás ösztönzése, de annak meghatározására, hogy a tehenednek szüksége van-e a fogyásra, látogasson el a háziorvosához. Az orvos meghatározza a gyermek testtömegindexét (BMI). Ha a tinédzser BMI 18,5-24,9 tartományba esik, akkor a tini egészséges. Ha a tinédita meghaladja a 24,9-et, túlsúlyosnak minősül. Kezelőorvosa meg tudja oldani bizonyos módszereit, hogy segítsen a tiniének csökkenteni a BMI-t.

Ne tegyen túlsúlyos 13 éves szigorú étrendet. Ehelyett jobb táplálkozási szokásokat gyakoroljon. A tényleges étrend hosszú távú érzelmi és étkezési zavarokhoz vezethet. A 13 éves ideiglenes táplálkozási megoldások megzavarása nem segít a súly csökkentésében. A gyümölcsök, a zöldségek és a diófélék egészséges ételeket tesznek lehetővé, hogy a tizenévesek egész napig érezzék magukat és energizáljanak. Töltse egészséges alternatívákkal a háztartását, hogy segítsen megtanítani a tini életét az egészséges táplálkozási szokásokról. Adjon étkezést napi 1500 és 1800 kalória közötti kiegyensúlyozott étrend fenntartásához. A napi táplálkozási tervnek két vagy három húsból vagy fehérjéből származó 3 uncia adagot kell tartalmaznia, öt 1 csészényes gyümölcsöt és zöldséget, négy 1-csésze tejterméket, és 3-5 darab 1/2-csésze vagy 1 uncia adagot A teljes kiőrlésű gabonából. A táplálkozási tervnek a családi étkezésekbe való bevonása segít a teenseknek fogyni és kialakítani az egészséges életmóddal kapcsolatos szokásokat.

A televízió és számítógép előtt eltöltött idő egyik oka, hogy a tizenévesek nem kapnak elég gyakorlást. Határozza meg a tinédzser határidőjét minden este. Ha csak néhány órát tölthetnek a számítógépen, és nézni a tévét, akkor kötelesek leszek felállni és valami aktívabbat tenni. Javasoljon más alternatívákat a tini számára, amelyek elősegítik a tevékenységet. Néhány javaslat az alternatív tevékenységekre: séta a barátaiddal az online csevegés vagy a telefonbeszélgetés helyett, a szabadtéri sportágakban való részvétel, önkéntes tevékenység helyi szervezetekkel vagy gyermekfelügyelet a környéken néhány család számára. Aktív és egészséges életmódbeli változások segítenek minden életkorú tini fogyásban.

A testmozgás kulcsfontosságú a 13 éves testtömeg-csökkenés szempontjából. A tininek több kalóriát kell égetnie, mint amennyit eszik, hogy sikeresen lehessen fogyni. Naponta 60 perc fizikai aktivitás ajánlott gyermekeknek és tizenéveseknek. A gyakorlatot nem egyszer kell elvégezni, de a nap folyamán fokozatosan elvégezhető. Ahhoz, hogy a 13 éves ember többet gyakorolhasson, próbálja meg jobban szórakozni. A sportban való részvétel, a családi séták vagy kerékpáros túrák, a táncórák és a szabadtéri játék is nagyszerű módja annak, hogy a gyermek aktívabb legyen.

Mikor fogyjon

Táplálkozás és táplálkozás

Idő a technológiával

Gyakorlat