Testsúlycsökkentő tabletták az anyagcserére

Az anyagcsere kifejezés együttesen utal a szervezetben zajló folyamatokra, amelyek a MedlinePlus szerint azt jelentik, hogy átalakítják vagy felhasználják az energiát. A metabolikus funkciók közé tartoznak a vérkeringés, a légzés, a testhőmérséklet-szabályozás, az izmok összehúzódása és az élelmiszerek és tápanyagok emésztése. Ha a metabolikus folyamatok, amelyek fogyasztott energiát használnak a szokásosnál nagyobb arányban, úgy gondolják, hogy ez segíthet a fogyásnak. Ezért különböző diétás tabletták állnak rendelkezésre, amelyek azt állítják, hogy növelik az anyagcsere sebességét.

típusai

Számos diétás pirula, amely azt állítja, hogy növeli a metabolizmust – és ezáltal a szervezet által égetett kalóriákat – kereskedelmi forgalomban kapható az Egyesült Államokban. A MayoClinic.com egyik jelentése szerint ezeknek a tablettáknak a komponensei keserű narancssárga, króm és zöld tea kivonatot tartalmaznak. Mivel az étrend-kiegészítő tablettákat általában nem szabályozzák az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala, nehéz felmérni az ilyen termékek működését és biztonságát. Az ország malacot, amely szintén szívlevelűnek ismert, nem tekinthető biztonságosnak, és az FDA betiltotta.

Funkció

A metabolizmus-növelő diétás pirulák tipikusan stimuláns anyagokat – például koffeint vagy zöldtea-kivonatot – vagy olyan anyagokat tartalmaznak, amelyekről úgy gondolják, hogy stimulánsszerű hatással bírnak. A MayoClinic.com beszámol arról, hogy az over-the-counter diétás pirulák egyéb komponensei, mint például a keserű narancs, kiválasztják a metabolizmusukhoz hasonlóan stimuláns hatásukat. A stimulánsok jellemzően gyorsítják fel az emésztést az élelmiszer, valamint a légzés és a szívfrekvencia.

Elméletek / A spekuláció

Dieter Katherine Zeratsky, N.D., beszámol arról, hogy bár széles körben elterjedtnek tartják, hogy a stimulánsok, mint például a koffein fokozhatják az anyagcserét és így segítik a fogyást, nincs bizonyíték arra, hogy bizonyítani tudják ezt. Néhány tanulmány a koffeinfogyasztás és a kissé fokozott súlycsökkenés közötti lehetséges kapcsolatot jelzi, de sok ilyen vizsgálat vagy rossz minőségű vagy állatokon, nem pedig embereken végzett.

Szakértői Insight

A “Journal of General Internal Medicine” 2009. márciusi számában készült jelentés tárgyalja az amfetamin alapú diétás pirulák esetleges káros hatásait, amelyeket Brazíliából importáltak az Egyesült Államokba. Az amfetamin alapú étrend-kiegészítő tabletták az Egyesült Államokban szabadon elérhetők voltak, de negatív hatások miatt betiltottak. Ebben a vizsgálatban két diétás tablettát alkalmazó betegnél találtak olyan tüneteket, amelyek a diétás tabletták stimuláns tartalmát okozták. Ezek a tünetek közé tartozik a mellkasi fájdalom, palpitáció, álmatlanság és fejfájás.

Figyelem

A MayoClinic.com szerint az anyagcserét elősegítő stimulánsok más problémákat is okozhatnak, mint a szorongás, az idegesség és az álmatlanság. A koffein például étvágy-stimuláló hatású is lehet, ami negatívan befolyásolhatja az ideiglenes metabolikus melléktermékek által elért súlycsökkenést. Az állítólagosan az anyagcserét elősegítő diétás pirulák sok stimulusa nem mindenki számára biztonságos, és súlyosbíthatja a meglévő egészségügyi feltételeket. Mindig konzultáljon saját orvosával az egyénre szabott orvosi tanácsadás előtt, mielőtt étrendi változásokat vagy diétás pirulákat vett be.