Titán vagy szén kerékpárok

A titán és a szénszálak újabbak a kerékpár építésében. A titán egy tiszta fém, amelyet összekeverünk ötvöző anyagokkal, például alumíniummal vagy vanádiummal, hogy tartós kerékpár-anyagot hozzon létre, a Care Exchange honlapján. A szénszálas kerékpárok epoxi gyantából beágyazott szénszálakból készülnek, és a különböző kerékpáralkatrészek különböző vastagságú rétegeiben vannak. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai a kerékpárosoknak és bizonyos lovaglási feltételeknek.

Kényelem

A titán jól meghajlik, így jobb lengéscsillapító lehet, mint a szénszál, és néha lengéscsillapítóként használják a high-end kerékpároknál, a REI honlapja szerint. Alek Stanek, az Intelligens Ciklusok weboldalára írva azt állítja, hogy a szénszálak nem deformálódnak terhelés alatt lineáris módon. Minél keményebb a hatás, annál erősebben érzi az utazást. A szénszálban levő epoxid csillapítja a nagy frekvenciájú rezgéseket. Néhány versenyző, mint ez a szolgáltatás, és mások külföldi és kellemetlen érzés, a Smartcycles.com szerint

Tartósság

A szénszálas kerékpárok epoxigyázott szénszálas rétegekből épülnek fel, és mint ilyenek, sokkal hangsúlyosabb “gabonát” alkotnak, mint a fémek. A jól megtervezett szénkeretek maximális erősséget biztosítanak a kereten a legnagyobb feszültség irányában. Azonban a szén még mindig nem jó anyag az önállóan támogatott kerékpározáshoz, mivel a különböző típusú feszültségek egy terhelt kerékpáron, az elhunyt kerékpár-szerelő és biciklizési weboldal író Sheldon Brown. A titán tartós és jól formálja a formáját, de ha sérült, akkor lehet drága és nehéz megjavítani.

Súly

Egy bizonyos anyagmennyiség súlyosságát a saját súlyának nevezik. Egy adott fém nem változnak elegendően különböző ötvözetelemekkel ahhoz, hogy jelentős változást okozzon a fajsúlyban. Ha egy kerékpár címkézik, hogy fényt titán, például ez egy marketing trükk, és nem az anyag tényleges tömegének kifejezésmódja. Az építési technikák miatt ez a titánkerékpár lehet könnyebb, de nem a titán súlyának változása miatt. A rosszul kialakított szénszálas kerékpár nehezebb lehet, mint egy jól megépített titánkerékpár.

Cél

A kerékpáros magazin írója, John Olson szerint a titán ideális anyag az erős és könnyű keretek gyártásához a nagyobb lovasok számára. Brown szerint ez a legjobb keretes anyag a túrázáshoz a fejlett területeken, bár javítási nehézsége miatt nem alkalmas távoli túrákra. A széntartalmú szálak rendkívül gyakoriak a verseny közúti vezetésében. 2010-től a szénszálak több hegyi kerékpáron jelennek meg, mert a gyártók olyan modelleket fejlesztettek ki, amelyek teljes felfüggesztést és új építési technikákat alkalmaznak, hogy ellenálljanak a terepjáró többszörös terhelésének. Mindazonáltal, a kifogástalan minőség miatt, a szokatlan nyomás és hatás még mindig okozhat törést a Care Exchange szerint. 2010 októbere óta a szénszálas kerékpárok több ezer dollárba kerülnek, kevesebb mint 1000 dollár és 2 000 dolláros árkategóriával rendelkeznek, mint a közúti kerékpárok és a titán-hegyi kerékpárok.

Szakértői Insight

Brown azt mondta, úgy gondolja, hogy a kerékpár vázszerkezetre koncentrálva, mint minőségi mutató a rossz irányba fókuszál. A gumiabroncsok, a nyereg, az alkatrészek, a felfüggesztés és a váz geometriája jelentősen befolyásolhatja a kerékpár kényelmét és teljesítményét, függetlenül attól, hogy titánból vagy szénből készült, a Harris Cyclery szerint.