Tretinoin krém a ráncok számára

A Tretinoin az A-vitamin helyi formája, amely a bőrre alkalmazható. A krémet különböző kapacitásokban használják, amelyek közül az egyik a ráncos harcos. Ha megérted, hogyan lehet a tretinoint a bőrödre dolgozni, akkor simább, ráncosabb bőrfelületet érhet el.

Hatások

A bőrre alkalmazott tretinoin bizonyos érzékelőket aktivál a bőrön, az úgynevezett retinoid receptorok, az Intelligens bőrápolás szerint. Ilyen receptorok közé tartoznak azok, amelyek szabályozzák a sejtnövekedést és a fehérjék, például a kollagén és az elasztin előállítását, amelyek két szálak, amelyek rugalmassá teszik a bőrt. A növekedés ösztönzése mellett a tretinoin gátolja a kollagént és az elasztint lebontó enzim termelését. A trininoin képes küzdeni a ráncokat mind a fehérjék felépítésében, mind a ráncok elleni védekezésben és a ráncok kialakulásához szükséges fehérjék gátlásában.

típusai

A Tretinoin csak orvos receptje alapján kapható. Számos készítmény azonban rendelkezésre áll. Ha zsíros bőröd van, a gélalkalmazások a ráncok ellen védekezhetnek, miközben kedvező hatású szárító hatást fejtenek ki Dr. Audrey Kunin, a dermatológus, a DERMA Doctor, a bőrápolási erőforrás honlapján. Ha a bőröd száraz és nagyon száraz, akkor krémek vagy kenőcs-tretinoin készítmények ajánlottak a hidratálásra. Különböző erősségek is rendelkezésre állnak.

Alkalmazás

Használja a tretinoin krémet a bőrére 20-30 perccel a mosás után, a Kunin szerint. A borsó méretű mennyiséget vigye fel az ujjához, és alkalmazzon ráncos területekre. Dörzsölje jól ezt a krémet. Használat után mosson kezet, és győződjön meg róla, hogy nem kap a krém a szemébe. Mindazonáltal óvatosan alkalmazhatja a krémet a szem körül, ahol a varjú lábai előfordulnak. A mellékhatások minimálisra csökkentése érdekében minden egyes alkalommal alkalmazni kell a terméket minden alkalommal, amikor először használja.

Mellékhatások

A treonin alkalmazása a ráncok elleni küzdelemhez a MayoClinic.com szerint a kezdeti bőrirritációt vagy égést okozhat. Egyéb mellékhatások közé tartozhatnak a bőr szárazsága, hámlás és a bőr megvilágítása bizonyos területeken. Amint a bőröd hozzászokik a tretinoin alkalmazáshoz, a mellékhatások valószínűleg csökkennek. Ha azonban a tünetei több hét elteltével megszűnnek, vagy súlyosabb tünetek jelentkeznek, beleértve a bőr sötétedését vagy extrém szárazságát, megszüntetik a tretinoin alkalmazását.

Figyelem

A tretinoin tartalmú ránctalanító krémet a MayoClinic.com szerint a bőrre érzékenyebbé teheti a nap. Emiatt a napellenző és az ultraibolya károsodás megelőzése érdekében napfényvédő faktort 15 vagy annál magasabb fényvédő tényezővel kell ellátni. Napi hidratálók, amelyek SPF 15-t tartalmaznak, rendelkezésre állnak, hogy minimálisra csökkentsék az irritációt a tretinoin alkalmazásából és a napból.