Vitaminok, amelyeket vitiligóznak kell venni

A vitiligó egy autoimmun állapot, amely elpusztítja a bőrön lévő barna pigmenteket termelő sejteket, ezáltal a bőr színe megváltozik. Bár a vitiligó nem ismert gyógymódja, a vitamintartalmú vizsgálatokat vegyes eredmények adták, így a vitiligó vitaminok nem válaszoltak.

Az autoimmun betegségekben szenvedő embereknél gyakori vitaminhiányok, mint például a vitiligo, a folsav, a B-12, a réz és a cink. Ennek eredményeképpen az orvosok rendelhetnek vitamin-kiegészítőket az immunrendszer stabilizálására vagy stabilizálására, más hagyományos vitiligo-kezelésekkel együtt.

A B-12-vitamin-hiányosságokra és a vitiligo-kezelésre összpontosító tanulmányok a vitiligó magas előfordulását mutatják a véletlen vérszegénységben szenvedő betegek körében, ami a B-12-abszorpciót gátolja. Mindazonáltal a legújabb vizsgálatok szerint a B-12 vitamin, vagy a B-12-vitamin folsavval történő kiegészítése javítja a bőr pigmentációját.

Epidemiológiai vizsgálatok azt mutatták, hogy az autoimmun betegségek a szélesség növekedésével nőnek, ami azt sugallja, hogy a D-vitamin-szintézis szerepet játszhat a betegség kialakulásában a Linus Pauling Intézet szerint. Számos tanulmány eredményei arra utalnak, hogy a megfelelő D-vitamin bevitel valószínűleg csökkenti az autoimmun betegségek kockázatát. Ezt szem előtt tartva, az orvosoknak tesztelniük kell a Vitiligo-betegeket a D-vitamin hiányára, és ennek megfelelően pótlékokat kell előírniuk.

Az “Állatorvosi nyilvántartás” című tanulmányában bivaly és tejelő szarvasmarha Indiában, leucodermával, a vitiligó másik megnevezésével foglalkozott. A kutatók felfedezték, hogy a réz és cink kombinációjával kezelt kezelés 10 nap alatt javult a mérsékelt leukodermában. Sajnálatos módon a gyógyult állatok 20 százaléka visszaesett röviddel a kezelés befejezése után.

Vitamin hiányosságok

B12-vitamin folsavval

D-vitamin

Réz és cink