Zöldség leves egy rákos étrendre

A zöldségleves, a téli komfort ételnek értékes szerepe lehet a vastagbél, a mell, a tüdő és egyéb rák megelőzésében és kezelésében. A zöldségek fontos antioxidánsokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat tartalmaznak, amelyek ígéretet mutatnak a rák elleni védekezésben és a daganatok csökkenésében. Ami már biztos, hogy a zöldségleves egészséges étkezés bárkinek.

A rákkal küzdő zöldségek

A keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli, a káposzta és a karfiol, megvédhetik a normál sejteket a rákosodástól. A Linus Pauling Intézet szerint a tesztelés eredményei vegyesek, a keresztezett zöldségek fogyasztása egyes tesztekben néhány esetben alacsonyabb a tüdő-, mell-, vastagbél- vagy prosztatarák kockázatára. Tovább folytatódik a keresztesvirágú zöldségek lehetséges jótékony hatásainak vizsgálata. A gomba, a hagyma, a fokhagyma, a burgonya, a fehérrépa és a paszternák allicint tartalmaznak, ami valószínűleg csökkenti a gyomorrák kockázatát, az Észak-Dakota Állami Egyetemi Hosszabbítás szerint. A főtt paradicsom nagy mennyiségű likopint tartalmaz, amelyet prosztatarák kezelésére használnak.

Stanford leves receptje

A Stanford Cancer Center a rákos betegek számára növényi leves receptet kínál, amely lehetővé teszi a zöldségfélék választékát egy változatos listán. A levesben csirkeállomány vagy marhahúsleves áll, és tartalmazhat sárgarépát, hagymát, burgonyát, édesburgonyát, brokkoli florettet, cukkiniet, zöldborsót vagy zöldbabot. Tálaljuk a levest komor stílusban vagy keverjük össze. A zöldségeket jól kell főzni. Ne adjon hozzá fűszereket, mint a borsot a zöldségekhez, miután a levest befejezte.

Kiválasztott zöldségleves

A kiválasztott zöldségleves és a Sun’s Soup a rákellenes tulajdonságokkal rendelkező növényi leves változatai. Néhány fagyasztott és szárított leves keveréket az Egyesült Államokban étrendkiegészítőként lehet megvásárolni. Az American Cancer Society szerint a leves keverék biztonságos fogyasztása, de nincs bizonyítható bizonyíték arra, hogy segíthet a rák kezelésében. A fagyasztva szárított keverék szójababot, shiitake gombát, mung babot, kapart, fokhagymát, póréhagymát, lencsét, hagymát, ginzenget, több gyógynövényt, olajbogyót és petrezselymet tartalmaz.

Miso leves

A Kushi Intézet már régóta felajánlotta a makrobiotikus étrendet, mint a rák megelőzését. Az intézet a miso leves számos változatát ajánlja a japán diéta közös erjesztett szójabab-tésztájával. Az intézet rámutat a japán kormányzati tanulmányokra, amelyek a miso magas étrendjét a gyomor- és emlődaganatok alacsonyabb arányához kapcsolták. A Kushi Intézet Növényi Basic Miso Leves receptje száraz wakame hínár, szeletelt hagyma, forrásvíz és miso. Ajánlott zöldségek közé tartozik a squash, káposzta, sárgarépa, daikon, daikon zöld és szárított nori.